Vremea se schimbă complet! Prognoza meteo pe trei zile!

Vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil, exceptând zonele joase de relief, unde în primele ore ale zilei unde pe arii restrânse vor fi nori și ceață, asociate izolat cu burniță. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime, mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, se vor încadra între 8 și 18 grade.

În regiunile intracarpatice, vreme în general frumoasă cu puţini nori şi ceaţă în zonele joase dimineaţa si cu valori termice ridicate pentru această dată: maxime peste 10 grade (cu exceptia depresiunilor transilvane) pina la 14 grade la Timisoara si Alba Iulia.

În sud revine vremea predominant însorită şi deosebit de caldă cu maxime peste 15 grade până la 18 grade la Drobeta Turnu Severin. Doar la prima oră din zi mai pot fi nori josi si ceata in locurile mai joase de relief.

În Moldova, soare dar şi nori, posibil ceaţă si burniţă. Dar cald este si aici : 12 grade maxima la Suceava, 13 la Iasi, 14 in Bacau si 16 la Focsani.

Şi în Dobrogea, vremea este în general însorită si caldă pentru această dată. 15 grade maxima la Tulcea si 14 la Constanta.

Sâmbătă, cerul va fi variabil, cu nori josi și ceață în prima parte a zilei în regiunile sud-estice. Către seara se va înnora în vestul și nord-vestul țării, urmând ca izolat să plouă. Vântul va avea intensificări la munte, dar local și în vestul ţării și în partea de est și sud-est. Regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele obișnuite la începutul lunii martie în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade la Miercurea Ciuc si Constanta și 18 grade la Timisoara, Giurgiu si Călăraşi.

Duminică, vreme deosebit de caldă în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime, peste 10 grade în toată ţara până la 19 grade la Drobeta Turnu Severin şi Giurgiu. În zonele joase din sud, est și centru, mai ales în prima parte a zilei, vor fi nori josi și ceață, iar în restul țării vor fi înnorări temporare. În vest și nord-vest local va ploua slab. Vântul va avea intensificări la munte, în Câmpia de Vest și în Dobrogea.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *