new banner flamanzi colaboratori

Tratamente naturiste pentru durerile de stomac

inimatratament

Medicina naturista este foarte generoasa in tratarea bolilor de stomac (gastrita,ulcer) oferind leacuri care au darul nu doar de a calma durerile, ci si de a ajuta la ameliorarea si vindecarea afectiunilor.

Tratamente naturiste pentru durerile de stomac si gastrita

Regim igieno-dietetic in bolile de stomac

Evitati preparatele pe baza de carne (mezeluri, afumaturi, tocaturi, fripturi, mici). Se poate consuma de doua ori pe saptamana, la pranz, piept de pui sau curcan, fierte.

Painea, pastele si produsele de patiserie si cofetarie cresc aciditatea gastrica.

Mancati mai putin alimente gatite, carne, grasimi animale, margarina, produse lactate si alimente bogate in calorii.

Beti cel putin 5-8 pahare de apa pe zi, pentru ca tranzitul alimentelor prin tubul digestiv sa se faca mai usor.

Eliminati zaharul si alimentele cu aditivi sintetici- explozia de cazuri de gastrita din ultimii ani este cauzata in buna masura de alimentele imbogatite cu E-uri.

Renuntati sau macar reduceti consumul de alcool- acesta alaturi de tutun este marele inamic al stomacului.

Gustul dulce, picant, acru sau amar puternic poate declansa o criza de gastrita printr-o secretie puternica de sucuri gastrice.

Consumati cruditati si leguminoase cu moderatie.

Preferati alimentele “reci”, care in medicina ayurvedica sunt recomandate pentru calmarea durerilor de stomac. Aceste alimente sunt: smantana, iaurtul, laptele dulce si untul clarifiat. Untul clarifiat se obtine din untul din comert, care este incalzit intr-o cratita la foc mic pana cand devine limpede, moment in care este luat de pe foc si turnat intr-un alt vas, fara sedimentele de pe fundul cratitei.

Introduceti condimentele “reci”: fenicul, coriandru, chimen, care sunt calmante gastrice blande.

Sunt foarte recomandate supele-crema din radacinoase (telina, patrunjel, morcov, pastarnac) si piureurile, care vor fi gatite fara ulei si sare.

Alte doua elixiruri sunt sucurile proaspete, obtinute din cartofi si varza, care protejeaza stomacul si alina durerea gastrica.

Evitati mesele abundente si cele servite la intervale mari, iar cina sa preceada cu 2-3 ore somnul, pentru a se evita refluxul gastric.

Dintre fructe sunt indicate cele alcaline: mere, pere, gutui, cirese, struguri copti, papaya, avocado, pepene galben.

1. Migdale

Consumul a 5-10 migdale pe zi inlatura, adesea, durerile si arsurile la stomac. Uleiul pe care il contin are un efect protector pentru peretii stomacului, iar proteinele continute scad aciditatea gastrica.

2. Suc de varza

Sucul de varza proaspata este un excelent medicament pentru ulcer. Se da varza prin masina de tocat si se stoarce sucul. Se beau 2-3 pahare pe zi, inainte de masa.

3. Suc de cartofi

Pentru dureri la stomac: un cartof crud, cu tot cu coaja, bine curatat si spalat, dat pe razatoarea mica, se mananca pe stomacul gol. Cartoful dat prin razatoare se poate stoarce si se consuma doar sucul.

4. Tarhon

Tarhonul amelioreaza durerile de stomac si balonarile. Se opareste o lingurita de planta cu o cana de apa si se lasa sa stea 10 minute, apoi se consuma dupa masa.

5. Seminte de marar

Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de seminte de marar, oparite cu o cana de apa si se lasa sa infuzeze 10 minute. Infuzia se bea dupa masa, pentru calmarea afectiunilor digestive.

6. Pelin

Pelinul, prin con¬tinutul sau de substante amare si uleiuri eterice, regleaza intreaga productie de sucuri digestive: gastrice, duodenale, secretia biliara, imbunatatind functia digestiva.

Vin de pelin

Din frunze proaspete de pelin se prepara un suc, (50 ml)cu ajutorul unui blender. Se incalzeste un litru de vin pana la temperatura de fierbere, peste care se va adauga sucul de pelin si miere. Se strecoara, se depoziteaza intr-un recipient de sticla si se bea un paharel pe stomacul gol, o zi da, una nu, in perioada de primavara-vara.

Se poate administra si pelin uscat, in mancare, in loc de “sare si piper”.

7. Sunatoare

Sunatoarea este un remediu excelent in gastrita, ulcer gastric, dureri de stomac, digestie defectuoasa, ulcer duodenal.

O reteta pentru aceste afectiuni se prepara din 10 g sunatoare, 6 g menta, 2 g seminte de anason, 50 g miere lichida. Aceste ingrediente se dau intr-un clocot cu un litru de vin alb de calitate, dupa care se strecoara si lichiorul obtinut se administreaza dupa masa de pranz si dupa cina, cate 1 paharel.

8. Coada-soricelului

Tinctura de coada-soricelului se administreaza intern, 30-40 picaturi/zi intr-un pahar de apa sau ceai, dimineata si seara inainte de masa. Bolile in care se recomanda: dureri de stomac, hemoroizi, tulburari menstruale.

9. Tratament naturist cu lamaie

Daca durerile gastrice se datoreaza ulcerului, se poate incerca urmatoarea reteta: 1 kg miere de albine, 1 kg lamai trecute prin masina de tocat cu coaja si fara samburi), 1l de ulei de masline. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn. Se pun la racoare si intuneric 10 zile. Se consuma cate trei linguri pe zi, cu 5 minute inaintea meselor principale.

Sucul de lamaie diluat in apa (calduta) este un antiacid redutabil. In plus, el ajuta stomacul sa poata tolera mai multe alimente crude.

10. Seminte de in

Se pune o lingura si jumatate de seminte de in intr-o cana si se spala de 2-3 ori cu apa. Semintele inmuiate se mesteca timp indelungat. In contact cu saliva, semintele de in alcatuiesc un pansament ideal pentru stomac, calmand durerile din ulcer si gastrite. In plus, prin aportul crescut de fibre ajuta la reglarea tranzitului intestinal.

11. Aloe vera

Aceasta planta este un bun remediu pentru tratarea durerilor din ulcere si gastrite.

Cu o jumatate de ora inainte de mesele principale, se mesteca frunze de aloe, sucul se inghite, iar fibrele ramase de la frunza se arunca.

12. Ghimbir

Preparatul din ghimbir cu apa este considerat un bun medicament in tratarea ulcerului. La un litru de apa se pune o lingurita de radacina de ghimbir macinata. Se fierbe timp de 30 de minute, se strecoara si se raceste. Se poate indulci cu miere.

Se beau 3-4 pahare pe zi, in timpul mesei sau dupa masa.

13. Ceai de plante pentru stomac

Se ia o cantitate egala (o lingurita) de frunze de menta, gentiana, salvie si cimbru. Se fierbe amestecul timp de o jumatate de ora intr-un litru de apa. Se raceste, se strecoara si se beau 3-4 cesti pe zi, intre mese.

Ceai pentru aciditate gastrica

Se ia cate o lingurita din urmatoarele plante: pelin, angelica, melisa si menta si se amesteca. De trei ori pe zi, se opareste o lingura de amestec cu o cana de apa clocotita. Se infuzeaza 5 minute si se bea dupa mesele principale.

14. Galbenus de ou

Pentru a calma durerea de stomac se mananca in fiecare dimineata cate un ou fiert moale. Cel mai sanatos este daca oul se mananca crud.

Un alt remediu naturist pentru durerile la stomac: se amesteca un galbenus cu miez de paine de secara, se face o chiftea si se mananca pe stomacul gol.

15. Ienupar

Rachiul de ienupar este un adevarat elixir pentru stomac. Intr-un borcan de sticla se pun 2 crengute de ienupar cu boabe, un pumn de boabe de ienupar si se adauga 1 l de tuica.

Borcanul se pastreaza intr-un loc cald si insorit, timp de 6 saptamani, pana ce lichidul devine maroniu. Se bea o jumatate de paharel seara, inainte de culcare. Are si efect detoxifiant.

Reteta se poate inlocui cu tinctura de ienupar.

16. Scortisoara

Mierea cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si indeparteaza ulcerele stomacale. Se consuma zilnic, timp de o luna, de trei ori pe zi.

17. Gestionati stresul

Putine alte suferinte sunt atat de intim legate de stilul de viata personal ca bolile tractului digestiv. Alimentatia, regimul de munca si de odihna si apasarile psihice (stresul) au o influenta nemijlocita asupra organelor digestive.

Inchideti ochii, destindeti-va corpul si respirati de cateva ori, cautand pe cat posibil sa va eliberati de ganduri si de stresul generat de durere.

Vizualizati interior, in zona stomacului, o sfera alcatuita din lumina verde (nuanta padurilor de brad); Cu fiecare respiratie, vizualizati aceasta sfera, marindu-i si pastrandu-i densitatea si luminozitatea, pana ce cuprinde toata zona abdominala; dupa ce durerea a disparut complet, continuati aceasta vizualizare inca 10 minute.

18. Extract din muguri de smochin

Studiile au aratat ca extractul din muguri de smochin alaturi de o dieta corespunzatoare a ameliorat simptomatologia in cazul gastritei, la majoritatea pacientilor.

Un tratament cu extract din muguri de smochin dureaza minim trei luni, timp in care se iau de trei ori pe zi, inainte de masa cu 15 minute, 30-50 de picaturi de preparat, diluate in apa.

19. Sirop din coji de nuci

Este un intaritor excelent si totodata un leac pentru bolile de stomac. Ingrediente: 2-3 pumni de coji verzi de nuca proaspat adunate se taie marunt si se fierb 10 minute intr-un litru de apa in care se pun si 3 cuisoare aromate.

Se lasa sa se raceasca, se strecoara si se amesteca cu 1 kilogram de zahar tos. Se toarna in sticle de culoare inchisa. Se ia de trei ori pe zi cate o lingurita, dupa mesele principale.

20. Miere de dovleac

Un dovleac de marime medie se spala bine si i se taie un capac prin care se scot semintele. Dovleacul se umple cu miere de salcam, lasand un loc de doua degete pana la marginea taiata.

Capacul se aseaza la loc si se lipeste cu aluat sau cu scoci. Se lasa intr-un loc intunecat, la temperatura camerei, timp de 10 zile.

Se va lasa un lichid care se toarna in borcan, apoi dovleacul se curata atent de coaja si se da prin masina de tocat/blender si se adauga peste lichid.

Sursa: Garbo.ro

424 total views, 3 views today

reclama ta aici
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.Flamanzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 5 = 0

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>