Serviciile secrete te avertizează să renunți imediat la telefonul mobil

Nu e nicio glumă! Sunt declarații oficiale serviciile secrete te avertizează să renunți imediat la telefonul mobil.

Utilizatorii de dispozitive mobile, fie că rulează Android-ul companiei Google sau iOS-ul celor de la Apple, sunt tot mai îngrijorați de acuzațiile publice de spionaj în dauna lor. CANCAN.RO, a prezentat un experiment incredibil făcut de jurnaliștii americani, care arată până unde s-a ajuns în privința invadării intimității fiecăruia. Practic, Google sau Apple știu totul despre fiecare utilizator, unde se află, cât stă într-o locație sau chiar momentul exact, la secundă, când coboară din mașină! În contextul acestui scandal de imagine, americanii au contraatacat, chiar prin intermediul unor șefi de servicii secrete, care i-au învinuit public de spionaj pe… chinezi!

Așadar, serviciile secrete americane ne îndeamnă să nu mai folosim telefoane chinezești produse de companii precum Huawei ori ZTE, ci aparatele ”oficiale” provenind de la Google ori Apple! Avertismentul fără precedent al americanilor are un impact puternic și în România, unde Huawei are o cotă de piață în creștere pentru echipamentele și gadgeturile sale!

În urmă cu câteva zile, în timpul unei audieri în Senatul american, directorii CIA, FBI și NSA, instituții fundamentale în activitatea de intelligence a SUA, i-au atacat fățiș pe rivalii Apple, respectiv companiile Huawei și ZTE. Scandalul a pornit în contextul în care Huawei era pe punctul să intre oficial pe piața americană, prin intermediul unui parteneriat cu AT&T, gigantul telecom american (în contextul în care oricum americanii obișnuiți își cumpără gadgeturi chinezești de pe eBay sau chiar de pe site-urile de profil chinezești, pentru simplul motiv că oferă o calitate apropiată de produsele Apple, să zicem, dar chiar și la a treia parte din prețul cerut de continuatorii ideilor revoluționare ale lui Steve Jobs). Tendința este în creștere și în Europa, unde chinezii au o piață uriașă de desfacere, pentru că Google și Apple nu desfășoară aici operațiuni de amploare.

Care ar fi adevăratul motiv
Directorul FBI Christopher Wray și cel al CIA Mike Pompeo au vorbit, sub jurământ, despre amenințările la adresa securității naționale, venite din partea chinezilor, prin intermediul telefoanelor care își spionează utilizatorii! Șefii de servicii secrete au spus clar că nu le recomandă cetățenilor obișnuiți să folosească produse provenite de pe piața chineză, nominalizând în mod expres Huawei și ZTE. Lista este însă mult mai lungă, pentru că pe piața ”gri” a vânzărilor de pe internet activează zeci, dacă nu sute de mici producători de telefoane, tablete și alte gadgeturi, vândute chiar și la prețuri modice, ”la liber”, fără constrângerea unui abonament la o companie de telefonie mobilă!

„Suntem profund îngrijorați de riscurile de a le permite unor companii străine, ale unor guverne care nu ne împărtășesc valorile, să câștige poziții de putere în interiorul rețelelor noastre de telecomunicații. Le oferă posibilitatea de a modifica malițios ori de a fura informații, de a desfășura activități nedetectabile de spionaj”, a spus directorul FBI, Chris Wray.

În replică, compania Huawei a spus, printr-un purtător de cuvânt, că ”nu reprezintă un risc de cyber-securitate mai mare decât al oricărui comerciant de produse electronice”

„Huawei este la curent cu activitățile guvernamentale ale SUA, desfășurate la scară largă, care vor să împiedice extinderea businessului pe teritoriul SUA. Huawei este de încredere pentru guvernele și utilizatorii din 170 de țări” a spus acesta. Sursa: cancan.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *