Săptămâna Educaţiei Globale, la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu”, Flămânzi

În perioada 16 – 20 noiembrie, 2015, se desfăşoară activităţile din cadrul „Săptămânii Educaţiei Globale“, devenit un proiect de tradiţie în unităţile de învăţământ din întreaga ţară. Tema acestei ediţii este „Egalitatea trebuie să fie reală “, iar titlul proiectului realizat  de Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu este „Gândim la fel, simțim la fel“

Echipa de proiect a liceului, formată din profesorii: Augustina Fegher, Mihaela Ștefănucă, Roxana Găitan, Cristina Chelariu, Carmen Apope, Mihaela Crauciuc-Cabur,  profesorii pentru învățământul primar: Marinela Guraliuc, Liliana Cuibar, profesorul documentarist, Viorica Grosu, iar din partea elevilor Bogdan Rebenciuc, președintele Consilului Școlar al Elevilor,  au elaborat un proiect educativ propriu pentru întreaga săptămână, lansat în cadru festiv, în compania colegilor și elevilor.

Proiectul conține o avalanșă de activităţi educaţionale, ce s-au desfăşurat în parteneriat cu : Agenţia pentru Protecţia Mediului – Botoşani, Biserica parohială „ Sfinţii Trei Ierarhi” Nicolae Bălcescu și Bierica parohială „Pogorârea Sfântului Duh”, Flămânzi Liceul Tehnologic Special “Sfântul Stelian” – Botoșani, Complexul de case de tip familial “Sfântul Mina” – Botoșani, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret – Botoşani, Liceul Tehnologic „Elie Radu” Botoşani, Liceul Tehnologic Coțușca, Consiliul Reprezentativ al Părinţilor, Consiliul Şcolar al Elevilor.

Activitățile au fost  inspirate din teme ca: diversitatea şi inegalitatea, atât la nivel local, cât şi mondial, respectarea diversităţii şi a comunicării interculturale, dorinţa de a face ca lumea să devină un loc mai echitabil şi mai durabil, responsabilitatea propriilor acţiuni, eliminare discriminării, a segregării, a marginalizării, a prejudecăților și etichetării apărute din cauza diferențelor etnice, materiale,  și sociale.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt preşcolarii, elevii claselor primare, gimnaziale, liceale și profesionale din școală de etnie rromă, provenind din familii cu venituri modeste, cu potențial violent, elevi cu părinţii plecaţi în străinătate, elevi cu cerințe speciale.

758 total views, 1 views today

scree908ghfhjhknshot_4-copy
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.Flamanzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *