Revin ploile şi frigul! ANM a emis o informare meteo de vreme rea

ANM a emis o informarea meteo care intră în vigoare duminică, de la ora 16:00 şi este valabilă până pe 9 mai, la ora 23:00. Meteorologii avertizează că urmează instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ.

Intervalul: 7 mai, ora 16:00 – 9 mai, ora 23:00
Fenomene: instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ

În intervalul menţionat vor fi perioade de timp, îndeosebi pe parcursul după-amiezelor și al serilor, în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, estul și centrul țării, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În noaptea de marți spre miercuri (9/10 mai) și în cursul zilei de miercuri (10 mai), vremea va deveni rece, temporar va ploua în jumătatea de sud-est a țării, la munte precipitațiile vor fi mixte, iar dimineața, mai ales în nordul și centrul țării, local se va produce brumă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *