Revin ninsorile! Cum va fi vremea în zilele următoare

Schimbare dramatică de vreme în zilele viitoare. Toți cei care sperau că primăvara se apropie și scăpăm de frig și zăpadă mai au de așteptat. De duminică revine lapovița și ninsorile în jumătate de țară. În plus, vremea se răcește.

Schimbare dramatică de vreme în zilele viitoare. Toți cei care sperau că primăvara se apropie și scăpăm de frig și zăpadă mai au de așteptat. De duminică revine lapovița și ninsorile în jumătate de țară. În plus, vremea se răcește.

Pentru sfârșitul de weekend se anunță precipitații pe arii relativ extinse în jumătatea de sud și local în rest. Vor predomina ninsorile în Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mixte, exceptând Dobrogea și Bărăganul unde vor fi mai ales ploi.

În următoarele două zile, valorile termice se vor situa totuși peste mediile multianuale, în cea mai mare parte a ţarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, cu cele mai scazute valori în nordul Moldovei. Cerul va fi temporar noros şi vor cadea precipitaţii, în general slabe, pe arii restrânse, mai ales în regiunile centrale şi de nord.

În jumatatea de nord a Moldovei, la munte şi în zona deluroasã a Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în celelalte zone va fi mai ales lapoviţa şi ploaie. Se va forma polei, izolat la începutul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. În zonele joase de relief, dimineaţa, izolat, se va semnala ceaţa.

Cerul va fi temporar noros şi local vor fi precipitaţii predominant sub forma de ninsoare, îndeosebi în Carpaţii Orientali şi în Munţii Banatului. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice, în special cele diurne, se vor menţine ridicate pentru aceasta perioada din an.

Duminică, valorile termice se vor situa, în continuare, peste mediile climatologice specifice perioadei, îndeosebi în vest, nord şi centru. Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele de sambata, în regiunile sudice, se vor situa între 2-3 grade in Oltenia şi 8 grade la Tulcea dar si in nord-vest unde ar putea fi izolat si 9 grade.

Vor fi înnorări și se vor semnala precipitații, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud și local în rest. Vor predomina ninsorile în Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mixte, exceptând Dobrogea și Bărăganul unde vor fi mai ales ploi.

Îndeosebi dimineața vor fi depuneri de polei, local în sudul și centrul țării și izolat în celelalte zone. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea unele intensificări în zona de munte. In zonele joase de relief, dimineaţa, izolat va fi ceaţă.

Luni, cerul va avea înnorări îndeosebi în regiunile sudice si local vor fi precipitaţii slabe, predominant sub forma de ploaie ce mai pot favoriza formarea de polei in prima parte a zilei. Vântul va avea intensificări temporare în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 grade la Alexandria şi Giurgiu şi 10-11 grade în Moldova, 10 Bacau şi Piatra Neamt, 11 Focsani. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *