Programări ONLINE și la Serviciul de Pașapoarte

Metoda aplicată la Serviciul de Înmatriculări și Eliberare Permise Auto va fi funcțională și la o altă unitate aflată sub tutela Instituției Prefectului.

La nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea Pașapoartelor Simple Botoșani s-a primit o solicitare de la Direcția Generală a Pașapoartelor cu privire la implementarea a unui sistem de programare online a cetățenilor, asemenea celui de la Serviciul de Permise.

”Analizăm aplicația, sperăm ca în cel mai scurt timp posibil să o operaționalizăm, să facem public acest aspect și pe site-ul Instituției Prefectului și în mass media astfel încât până în vârful de sezon 2018 să facem toate setările necesare pentru o funcționare cât mai bună a aplicației și a programului în sine”,
Alin Popovici, șef interimar SPCEPS

Prima logare la această aplicație se va face în săptămâna 15 – 20 octombrie pentru a se analiza timpii de analizare a unei cereri.

Programul electronic are o serie de avantaje pentru cetățenii care se adresează acestui serviciu.

Mai ales pentru stranierii care vara, când vin acasă în concedii, prin intermediul acestei aplicații se pot programa din timp.

„Principalul avantaj este că persoana nu mai este nevoită să se prezinte la sediul serviciului să ia bon de ordine. Intră online și completează numele și prenumele, ulterior trebuie să-și aleagă serviciul, tipul de pașaport pe care-l dorește să-l obțină, data și ora programării. Achită toate axele aferente, dacă mai sunt întrebări în aplicație se completează și adresa de mail. Ulterior la nivelul serviciului se centralizează toate solicitările”,
Alin Popovici, șef interimar SPCEPS

Noul șef interimar de la Serviciul de Pașapoarte susține că se va evita să se ajungă la o situație similară celei de la Permise unde timpul de așteptare ajunge și la câteva luni de zile.

„Pe aplicația online ar fi posibil acest caz dar dacă vom observa un decalaj foarte mare pe online față de ce programări avem la nivelul serviciului, vom interveni în aplicație pentru a scurta timpii din aplicație, ca să avem un decalaj cât mai mic. Noi sperăm să ajungem la un decalaj de maximum 7 zile”,
Alin Popovici, șef interimar SPCEPS

Aplicația online pentru rezervări electronice ar putea deveni funcțională de anul viitor, după efectuarea tuturor testelor.

Acest program este deja aplicabil în 10 județe ale țării.
http://www.botosaneanul.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *