Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 19-25 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru săpămâna 19-25 iunie, când vremea va fi instabilă și temperaturile vor oscila.

Duminică
Vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensficări ale vântului, mai ales ziua, în Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania, în zonele de deal și de munte și local în celelalte regiuni. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în zona montană și în sud-estul țării 35…40 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în depresiuni și 25 de grade în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

LUNI
Vremea se va încălzi semnificativ față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de sud-est a țării și la munte, unde, mai ales ziua, pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, în estul și în sud-estul teritoriului și cu totul izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 30 de grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între 8 și 18 grade.

MARȚI
Vremea va fi deveni călduroasă în vestul, sudul țării, dar local și în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare după-amiaza și seara în zonele montane precum și în jumătatea de est a țării, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.  Izolat vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, iar cele minime, în general, între 9 și 19 grade.

MIERCURI
Vremea va deveni treptat instabilă, dar în regiunile sud-vestice și sudice se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și la începutul nopții. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de nord a țării, la munte și pe arii restrânse în celelate regiuni. Izolat va cădea grindină și se vor înregistra cantități mai importante de apă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și Oltenia, iar cele minime, în general, între 10 și 20 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
22.06.2017 – 25.06.2017

În prima zi vremea se va răcori față de zilele anterioare, apoi treptat valorile termice vor crește de la o zi la alta situându-se cu mult peste cele climatologic specifice perioadei în special în sud și sud-vest. Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului în special în nordul țării și la munte.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *