Prognoza meteo: CUM va fi vremea la Botoșani în următoarele două săptămâni

În zona Moldovei valorile de temperatură vor scădea accentuat, astfel că în perioada 8-14 februarie vremea va deveni deosebit de rece, geroasă în cursul nopţilor. Se vor înregistra maxime diurne de -6…-3 grade şi minime de -16…-12 grade, în medie regională. În ultima parte a intervalului (după data de 15 februarie) este posibilă o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor, fiind estimat un ecart al maximelor de -4…-1 grad şi al minimelor de -11…-8 grade.

În primele zile ale intervalului, pe arii extinse vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, local mai importante cantitativ. Apoi vor fi posibile doar fulguieli izolate, iar după data de 15 februarie va creşte din nou probabilitatea pentru precipitaţii mai frecvente.

La munte vremea va fi în răcire accentuată după data de 7 februarie, nopţile devenind geroase, cu minime de -16…-12 grade, iar valorile diurne urmând a se încadra între -8…-4 grade.

Temperaturile vor fi în creştere uşoară şi treptată începând din 15 februarie, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză este estimat să atingă un ecart mediu de -5…-2 grade, cele maxime şi -10…-7 grade, cele minime.
În perioada 7 – 9 februarie, pe arii extinse vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ. Apoi, până spre sfârşitul intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

– See more at: http://www.botosaneanul.ro/stiri/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-la-botosani-in-urmatoarele-doua-saptamani/#sthash.kMI7N7lY.dpuf

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *