Primul STOP.SHOP din România va fi la Botoşani. Immofinanz cumpără parcul de retail Family Center

Immofinanz, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe piaţa locală, cumpără parcul de retail Family Center din Botoşani, dezvolat de companiile Oasis Development şi Real4You.

Dezvoltatorul Immofinanz a semnat o promisiune de cumpărare şi se află în proces de due-diligence pentru achiziţia parcului de retail Familly Center din Botoşani, potrivit surselor ECONOMICA.NET.

Family Center Botoşani a fost dezvoltat de companiile Oasis Development şi Real4You, lângă magazinul Kaufland din oraş. Deschis în noiembrie 2010 în urma unei investiţii de şapte milioane de euro şi cu o suprafaţă închiriabilă de 6.000 de mp, parcul va fi afiliat brandului Immofinanz STOP.SHOP, după achiziţie.

Acesta va fi primul parc de retail sub acest brand pe piaţa locală. Cel de la Braşov, anunţat anul trecut, va fi finalizat în 2018, aşa cum Immofinanz a anunţat încă din toamna anului trecut.

Pe lângă achiziţia parcului de retail de la Botoşani, Immofinanz îşi va mai adăuga potrofoliului alte opt parcuri de retail din Ungaria, Slovacia şi România, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 74.000 de mp. Tranzacţiile se vor finaliza anul acesta.

Parcurile de retail sub brandul STOP.SHOP se găsesc în oraşe de la 30.000 la 150.000 de locuitori şi au suprafeţe închiriabile între 8.000 şi 15.000 de mp. La sfârştul lui 2016, compania avea un portofoliu de parcuri comerciale sub brandul STOP.SHOP cu o suprafaţă închiriabilă de peste 380.00 de mp, cu un grad de ocupare de 96,8% şi cu o valore de 546,2 milioane de euro.

Immofinanz deţine în România 16 proprietăţi, cu o valoare de 622 de milionae de euro, din care a obţinut chirii în valoare de 30,6 milioane de euro în 2016, arată datele din raportul financiar al companiei.

Oasis Development are în dezvoltare parcul comercial Prima Shops Oradea şi mai deţine cinci astfel de parcuri la Roman, Reghin, Făgăraş, Tecuci şi Mangalia, trei parcuri de retail sub brandul Familly Center, la Botoşani, Giurgiu şi Râmnicu Vâlcea, dar şi 12 magazine închiriate de Lidl.

Real4You este o companie din Austria, al cărei cel mai important activ înainte de criză a fost terenul fostei farbici Electromecanica din cartierul Pantelimon. Pe teren a fost construit proiectul Mega Mall, din care Real4You mai deţinea doar 30%. NEPI a cumpărat şi partea austriecilor, fiind acum singurul proprietar. Real4You mai avea planuri pentru construcţie de malluri similare Mega Mall la Tîrgu Mureş, Satu Mare şi Focşani, însă o parte dintre aceste terenuri au fost vândute retailerilor. Spre exemplu, pe terenul de mall de la Tîrgu Mureş au fost construite magazinele Lidl şi Selgros.

Sursa: http://www.economica.net

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *