Primăria orașului Flămânzi va beneficia de energie electrică din surse neconvenționale. Proiectul are finanțare europeană

O primărie de oraș din județul Botoșani va beneficia de energie electrică din surse neconvenționale, în baza unui proiect cu finanțare europeană. Este vorba de Primăria orașului Flămânzi, care a încheiat, vineri, prin primarul Dan Oloieru, un contract de finanțare cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est de la Piatra Neamț pentru proiectul eficientizare energetică.

Proiectul prevede creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei orașului Flămânzi, prin intervenții de reabilitare termică a elementelor de anvelopă, a sistemului de încălzire și a instalației electrice a cladirii.

De asemenea, este vizată creșterea gradului de independență energetică a clădirii Primăriei orașului Flămânzi față de sursele convenționale de producere a energiei si implementarea de sisteme necovenționale de producere a energiei care valorifică reursele regenerabile, în scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2).

Valoarea finanțării nerambursabile este de 478.344 EURO, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

De rezultatul acestor investiții în creșterea eficienței energetice vor beneficia toți angajații Primăriei din Flămânzi, dar și cele aproximativ 11.000 de persoane care apelează la serviciile instituției, având parte de condiții sporite din punct de vedere al confortului termic pe toata durata anului.
http://botosaninews.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *