Polițiști pe bandă rulantă. Ministerul de Interne reduce perioada de școlarizare în școlile de subofițeri de la 2 ani la un an

Deficitul de politisti determina Ministerul de Interne sa recurga la masuri extreme. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat, miercuri, ca se reduce de la 2 ani la un an perioada de scolarizare a agentilor si subofiterilor de politie si va creste cifra de scolarizare.

„Propunem modificarea cifrei de scolarizare pentru invatamantul postliceal, ne referim la scolile de agenti si la scolile de subofiteri, de la 1.434 de locuri la 8.190. In principal, prin acest proiect de hotarare noi facem un pas înainte în rezolvarea unei probleme importante pentru Ministerul Afacerilor Interne care priveşte reducerea deficitului de personal. Astfel, vom creşte cifrele de şcolarizare în şcoli de agenţi şi subofiţeri. Vom ajunge undeva între 3.000 şi 5.000 de absolvenţi pe an, comparativ cu 1.400 de absolvenţi cât înregistrăm în prezent. Deja avem sprijinul Ministerului Educaţiei şi am redus perioada de şcolarizare de la 2 ani la un an în şcolile de subofiţeri”, a anunţat Carmen Dan, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *