Pierderi şi furturi de 70% pe conducta de apă Botoşani – Flămânzi. C. Fetcu: “Avem în pregătire un proiect pentru construcţia unei conducte noi”

În oraşul Flămânzi se investesc milioane de euro în reţelele de apă şi canalizare dar este o mare problemă cu conducta care alimentează sudul judeţului Botoşani. În vara trecută, apa a ajuns rar la Flămânzi deoarece sunt pierderi şi furturi foarte mari.
Cătălin Fetcu, directorul tehnic al Nova Apaserv, spune că la ora actuală pierderile şi furturile din conducta care alimentează oraşul Flămânzi ajung la 65-70%.
“Avem în pregătire un proiect pentru construcţia unei conducte noi. E vorba şi de dimensionare. E o conductă care pleacă de la Cătămărăşti. Este un proiect în pregătire, în următorii ani va fi realizat. Este o problemă în perioadele de secetă, lumea udă mai intens. Ne confruntăm cu multe consumuri frauduloase în special pe această zonă. Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii. Pierderile plus consumurile frauduloase sunt 65-70% pe conducta Flămânzi”, a declarat Cătălin Fetcu.
http://btonline.ro

Facebook Comments

Un comentariu la „Pierderi şi furturi de 70% pe conducta de apă Botoşani – Flămânzi. C. Fetcu: “Avem în pregătire un proiect pentru construcţia unei conducte noi”

  • 27/09/2017 la 12:15
    Permalink

    D-le Fetcu consultati-va cu instalatorii (ca specialisti sigur nu aveti decat cei bagati pe gat politic) si va v-or da solutia.In curtea statiei de stocare a apei din Flamanzi forati un put la 250-300 m adancime la pretul de piata de 700 mil lei vechi si asigurati Flamanziul si Frumusica cu apa pe cel putin 100 de ani.Metoda stim ca reprezinta un inconvenient pentru ca valoarea unei investitii pe conducta de la Botosani la Flamanzi este de ordinul a zeci de miliarde valoare din care se poate fura linistit dar cu forajul valoarea e mica si nu se poate fura.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *