Pagube uriaşe făcute de secetă

Aproape jumătate din suprafaţa arabilă a judeţului a fost afectată de secetă. Cel puţin asta arată cea mai recentă situaţie centralizată de Instituţia Prefectului şi transmisă la nivel central pe 30 septembrie.

Potrivit subprefectului Gelu Ţigănucă, din cele 400.000 hectare de teren arabil din judeţ, 171.000 au fost afectate de secetă, fiind înregistrate pagube la culturile de porumb, soia, legume, sfeclă de zahăr, floarea soarelui, lucernă şi fâneţe.

Cea mai mare suprafaţă afectată, 46.910 hectare, este cea de porumb şi reprezintă aproape jumătate din cele 100.000 de hectare cultivate. Urmează cele 31.340 de hectare cu soia, calamitate în totalitate.

Doar în baza unor estimări în ce priveşte culturile de porumb, soia, floarea soarelui, sfeclă de zahăr şi cartofi, valoarea pagubelor se ridică la 190 milioane de lei.

Deşi încă nu a fost emis un act normativ în ce priveşte acordarea de despăgubiri, oficialii din administraţie preconizează că se vor da ajutoare de minimis pentru toţi care au culturi afectate măcar în proporţie de 30% din totalul producţiei.

Fermierii care au înregistrat pagube din cauza secetei pot solicita în continuare inventarierea acestora. În baza cererii, comisiile locale se vor deplasa la faţa locului pentru a constata pagubele.
http://www.monitorulbt.ro/

115 total views, 2 views today

scree908ghfhjhknshot_4-copy
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.Flamanzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *