O clădirea în care locuiau câteva zeci de români din Germania, a fost incendiata intentionat! Usile au fost blocate cu cauciucuri!

Clădirea în care locuiau câteva zeci de români a fost cuprinsă de flăcări! Incediul ar fi fost pus de o mână criminală, chiar de Ziua Naţională a României. Totul s-a petrecut în oraşul herman Bergkamen.
Focul a fost observat în jurul orei locale 2:30. La acea oră, mulţi dintre rezidenţii clădirii dormeau, astfel încât au suferit intoxicaţii cu fum.

La faţa locului au fost trimişi 180 de pompieri. Odată ajunşi la faţa locului, salvatorii au observat o maşină în flăcări, undeva în faţa imobilului. Ulterior, aceştia au constatat că uşile clădirii în care se degajase incendiul erau blocate cu anvelope auto, care au fost mistuite de flăcări.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetăţeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicaţiei cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol.

O parte dintre persoanele spitalizate au fost deja externate.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Român de Externe, Consulatul General al României la Bonn urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incendiu.

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

Conform datelor comunicate de către autorităţile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfăşurare.

Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, potrivit aceleiaşi surse, notează Romaniatv.net.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *