Maşinile vândute de ANAF la licitaţie pot fi cumpărate în rate

Până acum plata în rate era posibilă doar pentru casele și terenurile vândute de Fisc la licitație, această facilitate se poate aplica mai nou și pentru bunurile mobile, cum ar fi mașinile.

Modificarea este prevăzută de un act normativ recent al Guvernului. În plus, perioada maximă pentru plata în rate a bunurilor imobile a fost dublată.

Începând cu data de 3 septembrie 2017, plata în rate a devenit posibilă și pentru bunurile mobile, cum ar fi mașinile sau motocicletele, după cum reiese din Ordonanța Guvernului nr. 30/2017, ce a modificat Codul de procedură fiscală. La fel ca până acum, avansul minim pentru achiziția în rate este de cel puțin 50% din prețul de adjudecare.

„În cazul vânzării la licitație a bunurilor, cumpărătorii pot solicita plata prețului în rate, cu un avans de minimum 50% din prețul de adjudecare a bunului și cu plata unei dobânzi sau majorări de întârziere, după caz, stabilite conform prezentului cod. Organul de executare silită stabilește printr-un proces-verbal condițiile și termenele de plată a diferenței de preț”, scrie în noul act normativ.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *