Mai tremurăm puțin, după care se încălzește. Prognoza meteo pentru următoarele doua săptămâni

Vremea se va incalzi in aproape toata tara in urmatoarele zile, potrivit prognozei meteorologilor pentru perioada 14 – 26 februarie.

Moldova
Aici vremea va fi in continuare destul de rece, cu medii ale maximelor termice de -4…0 grade si ale temperaturilor nocturne situate intre -12 si -4 grade. Abia dupa 16 februarie temperaturile vor ajunge la nivelul normal al perioadei, iar apoi va fi chiar mai cald. In primele zile va ninge usor, iar in a doua saptamana va ploua.

Banat
In primele zile din aceasta saptamana vremea o sa se incalzeasca (8-10 grade), iar in a doua temperaturile se vor mentine in jurul a 11 grade ziua si 2 grade noaptea. Vor fi precipitatii intre 19 si 26 februarie.

Crisana
Si aici se va incalzi in urmatoarele zile, pana la 10 grade pe 17 februarie. In a doua saptamana de prognoza vremea se va mentine calda, dar vor fi precipitatii.

Transilvania
Se va incalzi de la o zi la alta, ajungand pana la 7-8 grade. In cea de-a doua saptamana regimul termic va ramane la fel si va fi normal pentru aceasta perioada. Dupa 18 februarie se vor inregistra zilnic precipitatii.

Maramures
Si aici vremea va intra intr-un proces de incalzire, fiind chiar mai cald decat in mod normal in aceasta perioada. Precipitatii vor fi dupa 17 februarie pe arii relativ extinse, iar pe 20 – 21 februarie se pot cumula cantitati de apa mai insemnate.

Dobrogea
Incepand cu 15 februarie vremea se va incalzi si va continua si pe parcursul celei de-a doua saptamani. Se anunta ploi intre 20 si 22 februarie.

Muntenia
In primele zile se anunta foarte rece, chiar ger noaptea, dar dupa 15 februarie vremea va intra intr-un proces de incalzire si, treptat, va deveni calda pentru aceasta perioada. Se anunta ploi intre 20 si 22 februarie.

Oltenia
Saptamana incepe cu temperaturi mici si frig, iar apoi se va incalzi, pana spre 11-13 grade in a doua jumatate a celei de-a doua saptamani. Ploi se anunta in jurul datei de 20 februarie.

La munte
Vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata, apoi va intra intr-un proces de incalzire incepand cu 15 februarie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalul 18 – 26 februarie. Sursa: ziare.com

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *