Legumicultorii din orașul Flamanzi se asociază

Vineri, 10 noiembrie 2017, specialiștii Direcției Agricole Județene (DAJ) au fost acolo pentru a le propune producătorilor de tomate constituirea unei forme asociative conform botosaneanul.ro/.

„Noi vrem să încercăm să unim legumicultorii sub o formă asociativă, în speță într-o cooperativă pentru a beneficia de toate avantajele acelei forme asociative. Am avut discuții cu legumicultorii de acolo. Au îmbrățișat ideea. Ei sunt de acord, iar noi îi vom sprijini în toate demersurile ce le vor face începând de vineri”,
Cristian Delibaș, director executiv DAJ.
De asemenea, șeful DAJ a declarat faptul s-a identificat la Flămânzi și o fostă cooperativă, propunându-și să discute cu reprezentanții conducerii acelei structuri pentru a o reactiva.
„Specialiștii noștri vor veni alături de ei pentru a construi acolo un pol al legumiculturii în județ. Așa cum avem bazin legumicol de la Săveni, în zona Nicșeni-Dorobanți, așa și la Flămânzi pentru acei producători din zonă”,
Cristian Delibaș, director executiv DAJ

Și în ”Programul Tomate” cei mai mulți beneficiari sunt din Flămânzi, iar Cristian Delibaș a afirmat că aceștia și-au manifestat interesul de a continua cu acest proiect și în anul 2018.

La întâlnirea de vineri au fost în jur de 15 legumicultori, dar specialiștii DAJ vor merge încă o dată săptămâna aceasta pentru a vedea concret câți vor să se asocieze.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *