Legea suspendarii inmatricularii s-a votat! Iata de cand intra in vigoare si cum se aplica!

Dupa regulamentul pentru ITP, deputatii au votat in aceeasi sedinta si proiectul de lege care introduce notiunea de suspendare a inmatricularii unui vehicul. Aceasta masura este necesara pentru a armoniza legislatia cu cea existenta deja in Uniunea Europeana.

Actul legislativ prevedere ca inmatricularea unui vehicul este suspendata in cazul in care ITP-ul este expirat sau anulat. Cea de-a doua noutate care a starnit deasemenea cateva controverse este suspendarea inmatricularii in cazul in care noul proprietar al masinii nu solicita transcrierea dreptului de proprietate intr-un interval de 90 de zile de la data achizitionarii.

O astfel de prevedere exista si in prezent si sustine ca in 30 de zile de la cumpararea unei masini esti nevoit sa transcrii dreptul de proprietate, numai ca neindiplinerea acesteia nu atrage niciun fel de sanctiune, atata timp cat pe talonul vehicului respectiv nu este completata rubrica “Instrainat catre”.

Noutatea absoluta este pana la intrarea in vigoare a legii, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor trebuie sa realizeze o aplicatie pe site-ul sau oficial, prin care sa poata fi verificata rapid situatia inmatricularii unei masini sau motivul suspendarii inmatricularii.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *