Iohannis, acuzaţii dure către PSD: Retragerea Ordonanţei şi demiterea unui ministru, prea puţin!

Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului, într-un mesaj în care i-a acuzat pe cei din PSD că sunt responsabili de criza creată, iar retragerea ordonanţei 13 şi demiterea chinuită a unui ministru sunt prea puţin pentru a ieşi din impas. Pe de altă parte, preşedintele a mai spus că în acest punct, alegerile anticipate sunt prea mult. Klaus Iohannis a transmis PSD trebuie să rezolve problema, întrucât PSD a creat această problemă, şi a mai subliniat că cei din majoritatea parlamentară trebuie să guverneze, să legifereze, dar nu pentru a apăra penalii. Pe altă parte, preşedintele le-a transmis parlamentarilor PSD care au părăsit sala: “Aţi obosit deja? Ghinion!”. Premierul Grindeanu nu a participat la discursul preşedintelui. Realitatea.net a redat live-text, cele mai importante declaraţii ale preşedintelui.
Redăm declaraţiile preşedintelui:

Mulţumesc domnule preşedinte al Senatului. Doamnelor si domnilor parlamentari, m-aş fi adresat si Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fost deja. Noilor şi vechilor parlamentari, va doresc succes si un mandat plin de realizări. Aş fi vrut astăzi sa va vorbesc despre lucruri importante despre Romania. Suntem în plină criză, sute de mii de omeni protestează în stradă. O importantă cercetare sociologică arată ca 80% dintre români cred că ţara merge intr-o direcţie gresita. Cum s-a ajuns aici, la numai o luna de la alegeri In 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie, dar dupa aceea, doamnelor si domnilor, a intrat in coliziune frontală cu o parte importantă a societatii romanesti. A promis in primele zile de campanie, ceva, si s-a apucat de altceva. Nu prosperitatea românilor a fost prima grija, grija prima a fost sa va ocupati de dosarele penalilor si romanii sunt indignati si revoltati! Asta e situatia! Ce facem dragilor, cum iesim din impas? Retragerea ordonantei 13 si eventual demiterea chinuită a unui ministru este prea puţin. Alegeri anticipate, insa, sunt alegeri anticipate, dar sun prea mult. Păi cine trebuie sa vină cu soluţia, tot cel care a creat problema: PSD.

(Parlamentarii PSD au părăsit sala) Aţi obosit deja? Ghinion! Preşedinţii Camerelor au mai rămas?

Cica as dori răsturnarea Guvernului legitim. Nu! Fals. Ati castigat, acum guvernati şi legiferaţi. România are nevoie de un Guvern care lucreaza transparent, nu noaptea. Legiferaţi pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme. Sunt mari asteptari din parte societăţii: ce ati promis, faceti. Sunt aşteptări din partea mediului econmic. Nu va bateti joc. Pastrati trendul ascendent, păstrati cresterea economică. Lumea are mari asteptari de la noi. Daca PSD, care a creat această criza, nu va rezolva aceasta problemă, voi convoca consultări la Cotroceni, pentru a vedea ce e de facut. Ce fel de naţiune vrem să fim? Vrem să fim o naţiune puternică, prosperă, o naţiune care-şi construieşte un stat de drept şi-l respectă, o naţiune care se poate mândri cu o Justiţie independentă, o naţiune unde autorităţile colaborează loial, o naţiune cu un Guvern performant. Sau vrem o naţiune slabă, care în joc totul pentru a scăpa pe câţiva politicieni din situaţii dificile. Merită ROmânia acest sacrificiu pentru câţiva politicieni. Acesta e scopul referendumului. O naţiune puternică se construieşte cu politicieni integri şi credibili. Pentru a afla voinţa suverană a poporului român voi convoca referendumul. Imediat după primirea răspunsului de la Parlament voi convoca referendumul. Probabil ati urmărit demonstraţii de la manifestatii: cea mai mare din Piata Victoriei, din alte ţări, din alte localităţi în care nu s-a mai protestat de la Revoluţie. Imaginea aceea splendida cu telefoanele iluminate: iata, cand politicienii au incercat sa duca România pe coridoare intunecate, romanii au readus lumina. Democratia trebuie apărată, inţeleasă, şi este nevoie de multa educatie. Si ii felicit pe părinţii care şi-au dus copiii in Piata Victoriei, pentru o demonstraţie vie. Să păstrăm democraţia vie şi ţara curată, la propriu şi la figurat. Pentru generaţiile care vin după noi, pentru viitorul României. Vă mulţumesc!”
www.realitatea.net

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *