Invazie de rable pe şosele ţării: Eliminarea timbrului de mediu a dus la o explozie a importului de autoturisme second hand

Tot mai multe rable apar pe şoselele din România! Dispariţia timbrului de mediu a dus, anul trecut, la o explozie a importului de autoturisme second hand în ţara noastră. Aproape un sfert dintre acestea nu au trecut însă inspecţia RAR.

În primele zece luni ale anului trecut, aproape 600.000 de maşini din import au trecut pragul reprezentanţelor Registrului Auto Român. Din cele peste 580 de mii de vehicule second-hand, prezentate la oficiile judeţene, au fost respinse aproape 145 de mii de autoturisme. În aceeaşi perioadă a anului 2017, inspectorii RAR au eliberat documente pentru aproape 167 de mii de maşini noi.

Cele mai multe autoturisme second hand nu primesc undă verde din cauza sistemului de frânare sau a celui electric, după cum spun reprezentanţii RAR. Noxele depăşesc limita admisă, maşinile prezintă modificari neomologate la sistemul de iluminat, iar jantele nu au dimensiunile corespunzătoare.

90% din totalul autoturismelor second -hand comercializate în ţara noastră anul trecut au fost cumpărate fără sa fie verificate, în baza informaţiilor furnizate de vânzător şi doar cel mult 10% au avut istoricul vehiculului.

În 2016, aproape 300.000 de autoturisme second-hand au fost înmatriculate în România. Cu 19% mai multe decât în 2015, când peste 250 de mii de maşini au fost înscrise.

Invazie de rable pe şosele ţării: Eliminarea timbrului de mediu a dus la o explozie a importului de autoturisme second hand.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *