Instanța supremă a decis: Tractorul poate fi condus pe drumurile publice de către persoane fără permis

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, miercuri, in urma unei sesizari formulate de Curtea de Apel Timisoara, ca tractorul agricol sau forestier nu se incadreaza in categoria prevazuta de lege ca fiind autovehicul si ca, in consecinta, poate fi condus pe drumurile publice fara permis.

Curtea de Apel Timisoara a intrebat instanta suprema in ce masura tractorul agricol sau forestier condus pe drumurile publice devine asimilat autovehiculului, iar conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neinregistrat, potrivit legii, sau de catre o persoana care nu poseda permis de conducere intruneste conditiile de tipicitate a infractiunilor prevazute de art. 334 alin. 1 din Codul penal, respectiv art. 335 alin. 1 din Codul penal.

Facebook Comments

2 comentarii la „Instanța supremă a decis: Tractorul poate fi condus pe drumurile publice de către persoane fără permis

 • 07/07/2017 la 22:03
  Permalink

  Toti prosti pote sasi ea tractor sa mearga la agatat vu tractoru lege stupida asa poate sa dea unu peste un copil sal omore pe drum puplic

  Răspunde
 • 14/07/2017 la 20:51
  Permalink

  Culmea tampeniei la noi la romani. O persoana nu poate conduce un scuter de 49 cmc FARA PERMIS si fara RCA insa poate conduce fara griji un tractor de 45 CP. Tampitii care au dat o asemenea decizie s-au intrebat oare cine poate provoca daune sau nenorociri mai mari ? Scuterul sau tractorul ? Daca-i beat celui care conduce scuterul i-i suspenda permisul insa tractoristului cei ia ? Boii de la bicicleta ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *