Infractori voiajori, prinși de polițiștii botoșăneni. Ofereau bijuterii fără valoare pentru combustibil

Două persoane, care își ocupau timpul cu înșelăciuni, au fost prinse de polițiștii botoșăneni. Este vorba despre două persoane de etnie rromă, din județul Ialomița, care circulau cu un autoturism, iar vineri au fost oprite de polițiștii din Dorohoi.

Acestea erau suspectate că săvârşesc infracţiuni de înşelăciune. Practic, ofereau inele fără nicio valoare, dar le prezentau ca fiind prețioase, la schimb cu carburant auto.
Polițiștii atrag atenția că infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren. Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare.

Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori oamenii legii le cetăţenilor: să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase şi să nu furnizeze date cu privire la vecini sau alte persoane, să nu dea curs unor oferte constând în vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu (tigăi, covoare, perdele). Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din imobil nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *