Incendierile mafiote de la Flămânzi, din primăvara lui 2014, continuă să fie învăluite în mister

Incendierile mafiote de la Flămânzi, din primăvara lui 2014, continuă să fie învăluite în mister, iar autorităţile par să nu fie interesate să scoată la lumină ce anume a generat valul de atacuri şi cine a pus totul la cale. Astfel, la mai bine de trei ani de la incendierea clădirii care adăposteşte un club, o pizzerie şi o sală de festivităţi aparţinând omului de afaceri Sorin Ţapu, instanţa de judecată a dat miercurea trecută un prim verdict, achitându-i pe cei doi suspecţi, Iulian Mihai B. şi Cornel R., judecaţi pentru distrugere prin incendiere, pe motiv că nu ar exista probe care să demonstreze că cei doi ar fi comis faptele reţinute în sarcina lor.

Decizia instanţei este oarecum surprinzătoare, în condiţiile în care procesul a început tot în urma unei decizii a magistraţilor, care au anulat în parte, în 2015, o ordonanţă a procurorilor prin care dosarul era retrimis la poliţie pentru continuarea cercetărilor. Atunci, judecătorii au apreciat că sunt suficiente probe ca cei doi să fie judecaţi, ori, după numai doi ani, decizia instanţei a fost total inversă.

Sorin Ţapu a declarat că va contesta decizia magistraţilor Curtea de Apel Suceava.

Atacurile mafiote de la Flămânzi au început în noaptea de 18 spre 19 august 2012, când Sorin Ţapu, care administra un club şi un restaurant, a fost atacat de patru indivizi şi, pentru a se apăra, a fost nevoit să facă uz de armă. Ulterior, pe 25 decembrie 2012, un apel la 112 anunţa plasarea unor bombe în incinta clubului, la un restaurant şi acasă la Sorin Ţapu. În urma apelului, localul a fost evacuat, însă cel care a sunat la 112 nu a mai fost identificat.

Când ancheta penală declanşată în cazul agresiunii se apropia de final, Sorin Ţapu s-a trezit cu imobilul din Flămânzi incendiat, iar după numai două nopţi şi maşinile acestuia au fost stropite cu carburanţi şi incendiate în faţa locuinţei sale din comuna Frumuşica.

Sorin Ţapu spune că toate aceste atacuri ar avea legătură cu un furt de bijuterii din Italia, în valoare de circa 600.000 de euro, bijuterii care ar fi ajuns pe căi oculte la nişte persoane din Botoşani, cu influenţă în mediul de afaceri, dar şi în unele instituţii ale statului, care ar încerca acum să-i reducă la tăcere pe cei incomozi.

Cert este că încă de la incendierea clădirii, cazurile au fost ţinute sub tăcere de autorităţi şi numai la intervenţia presei au fost oferite, succint, o parte dintre informaţii.
http://www.monitorulbt.ro

Facebook Comments

Un comentariu la „Incendierile mafiote de la Flămânzi, din primăvara lui 2014, continuă să fie învăluite în mister

  • 11/05/2017 la 14:48
    Permalink

    Ioana spalati miinile inainte de a pregati ceva .lucrezi fara manusi …. Ele au fost si la colipca si pe toate lea dat afara. chiar nu vede nimeni cum lucreaza? protectia consumatorului …..?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *