Iarna nu se lasă dusă: Informare meteorologică de lapoviță, ninsoare și vânt puternic

Vremea continua sa fie inchisa si capricioasa si in perioada urmatoare, fiind asteptate lapovita si ninsoare in unele zone ale tarii, in urmatoarele doua zile.

Potrivit unei informari meteorologice, incepand de miercuri, ora 23:00, pana vineri, ora 15:00, se vor semnala intensificari ale vantului si precipitatii predominant sub forma de ninsoare in zona de munte.

Administratia Nationala de Meterologie subliniaza ca, in intervalul respectiv, “la munte vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si, mai ales in cursul zilei de joi si in noaptea de joi spre vineri, se va depune strat nou de zapada, pe arii restranse mai consistent, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali si Orientali”.

De asemenea, vantul va avea temporar intensificari, sufland cu viteze de peste 60-70 km/h, iar pe crestele inalte rafalele vor depasi 80-90 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Se vor semnala intensificari temporare ale vantului si in restul tarii, cu viteze de 50-60 de kilometri pe ora, mai ales in regiunile estice, nordice si centrale.

In plus, cu precadere in noaptea de joi spre vineri, se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, in estul si sud-estul Transilvaniei, pe arii mai restranse in Moldova si izolat in Muntenia.

O avertizare meteorologica de ploi, ninsori si vant puternic a fost in vigoare si de duminica pana marti, in sudul si estul tarii. Sursa: ziare.com

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *