Furtunile au făcut ravagii în ţară: Acoperişuri smulse, copaci puşi la pământ şi drumuri blocate

Acoperişuri smulse de vânt, copaci puşi la pământ şi drumuri blocate. Furtunile deja au acaparat o mare parte din ţară. Iar vijeliile nu se vor opri aici pentru că 24 de județe se află sub avertizare cod galben de vreme rea până mâine dimineață. Pompierii au fost chemaţi în ajutor în mai multe zone, dar deocamdată cele mai mari probleme au fost în Teleorman, Cluj şi Argeş.

Pompierii din Cluj au primit zeci de apeluri. Mai multe subsoluri, grădini şi curţi au fost inundate. În Dej, vântul a pus la pământ copaci şi a smuls câteva acoperişuri.

Şi acoperişul unei şcoli din Gherla a fost avariat.

Probleme au fost şi în Târgu Mureş, unde cel puţin 12 copaci au fost doborâţi în doar jumătate de oră. Unul dintre ei a căzut pe clădirea Spitalului TBC.

A plouat torenţial şi în judeţul Braşov. Un şofer care nu a adaptat viteza la condiţiile de mers a intrat într-un microbuz, pe DN1, la Perşani. Cinci oameni au ajuns la spital.

În Harghita, jandarmii au dat o mână de ajutor. Ei au intervenit la ieşirea din Băile Tuşnad înspre Bixad, pe drumul european 578 unde mai mulţi brazi căzuţi blocau şoseaua.

Probleme au fost şi în Teleorman.

„Mai mulţi copaci au fost rupţi şi au căzut pe carosabil şi trei acoperişuri au fost smulse. Vorbim de un acoperiş din municipiul Turnu Măgurele de pe un bloc, pe o surpafaţă de 25 de metri pătraţi şi în municipiul Alexandria două acoperişuri. S-au mobilizat importante forţe de intervenţie”, a spus Adrian Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

În Argeş, mai multe drumuri au fost blocate de arborii doborâţi. În timp ce la Brădet un drum s-a surpat din cauza pietrişului adus de ape.

ANM a emis o avertizare meteorologică cod galben ce vizează instabilitatea atmosferică accentuată, poi insemnate cantitav, averse, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină izolat şi vijelii .

Codul galben este în vigoare până mâine dimineţă, la ora 3.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *