Storești: O casa a luat foc marti seara!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a fost solicitat, în seara zilei de 21 februarie, să intervină pentru stigerea a unui incendii izbucnit în locuința unor persoane din Storești.

Jarul căzut din sobă a aprins bunuri dintr-o cameră, pagubele fiind estimate la cca. 3.500 de lei.

Pentru stingerea incendiului au intervenit, în total, 10 de pompieri militari, voluntari şi cetăţeni, fiind protejate de foc bunuri materiale. Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţa, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului.

Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile se află printre cele mai frecvente cauze de incendiu în sezonul rece. Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, montaţi pe pardoseală, în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m, nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsaţi uşa de la focar deschisă, nu supraîncălziţi sobele, nu folosiţi sobe sau alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii. Sobele şi alte mijloace de încălzire trebuie supravegheate permanent pe timpul funcţionării.

Facebook Comments

Un comentariu la „Storești: O casa a luat foc marti seara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *