Flămânzi: Gheorghe Lisan, fost învăţător la Şcoala „Ion Bojoi”, a admis ca a fost turnator la securitate!

Gheorghe Lisan a fost învăţător la Şcoala „Ion Bojoi” din Flămânzi până i-a sosit sorocul, în urmă cu vreo două luni, să iasă la pensie. Iar pensia care i-a fost stabilită i-a uimit pe colegii săi, şi ei ieşiţi la pensie. Dacă la acelaşi nivel de vechime şi salariu colegii săi s-au ales cu o pensie de 1.600, învăţătorul Lisan are o pensie de peste 8.000 lei lunar conform http://www.jurnalulbtd.ro .
În faţa unei asemenea uriaşe pensii, firesc, s-au iscat fel de fel de polemici şi controverse. Până la urmă pare că s-a dezlegat enigma. Cei intrigaţi de pensia lui Lisan şi-au amintit că şi un alt profesor din urbea Flămânzilor, un anume Morcov, a ieşit la pensie cu suma lunară de peste 9..000 lei, ori Morcov a fost suspectat că în regimul comunist a fost ofiţer de Securitate acoperit, de unde şi uriaşa pensie. De la suspiciunea Morcov la suspiciunea că şi Lisan a avut legături cu fosta Securitate n-a fost decât un pas mic dar care s-a soldat cu un adevăr mare. Da, învăţătorul Gheorghe Lisan a fost turnător la Securitate.
La aşa o acuzaţie am devenit şi noi atenţi, aşa că am efectuat o serie de investigaţii. Lisan este de mai multe mandate consilier local al PSD. Anul trecut, când şi-a depus din nou candidatura, a trebuit să semneze declaraţie dacă a fost sau nu informator al Securităţii, iar el a declarat că da. Cei din conducerea Primăriei Flămânzi l-au chemat să-i arate că a completat greşit declaraţia dar Lisan le-a spus scurt că n-a greşit nimic. Ce anume l-a determinat pe învăţătorul turnător să recunoască această faptă reprobabilă pe care a ascuns-o vreme de peste 20 de ani, timp în care s-a bucurat de favorurile comunităţii, a fost respectat ca ales local, iar PSD-ul s-a mândrit cu personalitatea lui? .
Cineva, n-am reuşit să aflăm cine, a cerut celor de la Consiliul Naţional al Studierii Arhivelor Securităţii Bucureşti să i se spună dacă învăţătorul Gheorghe Lisan a fost sau nu informator al Securităţii. În urma cercetării arhivelor, cei de la CNSAS au descoperit că învăţătorul a fost un ciripitor vrednic şi de încredere al Securităţii. Concluziile cercetării şi probele în susţinere au fost depuse de către CNSAS la Curtea de Apel Bucureşti în vederea atestării calităţii de informator al Securităţii a lui Gheorghe Lisan. .
Aşa a luat naştere Dosarul nr. 3159/2.05.2016. Curtea de Apel Bucureşti a soluţionat dosarul în şedinţa din 1 noiembrie 2016, soluţia finală fiind următoarea: „Admite cererea. Constată calitatea pârâtului de colaborator al Securităţii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare., cererea se depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi 1.11.2016. Hotărârea 3324/2016.”..
Gheorghe Lisan a declarat recurs dar dosarul n-a ajuns încă pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Recursul este unul formal, de vreme ce Lisan a recunoscut prin declaraţia dată anul trecut pentru a candida consilier local al PSD că a fost turnător la Securitate. .
Iată dar, cum foştii informatori la Securitate, pe lângă faptul că au făcut poliţie politică în colectivul unde au lucrat, au servit un regim cu o ideologie sângeroasă, sunt răsplătiţi cu pensii uriaşe, spre dispreţul celor care au muncit cinstit şi au fost turnaţi. Nici actuala guvernare, nici cele anterioare, n-au considerat că trebuie reparată această mare nedreptate socială.
Nu trebuie să ne mire faptul că Lisan s-a refugiat în PSD. Pe majoritatea foştilor turnători la Securitate îi găsim în acest partid şi chiar în funcţii importante. Iar când cei de la PSD Botoşani au fost informaţi că Lisan a fost informatorul Securităţii, totul a fost trecut sub tăcere. Lisan continuă să decidă în continuare soarta comunităţii din oraşul Flămânzi în calitatea sa de consilier local. .
Nu numai Lisan s-a bucurat şi se bucură de protecţia politică a PSD-ului ci şi membrii familiei sale. Băiatul este funcţionar, jurist, în cadrul Ministerului Finanţelor Bucureşti iar fata este căsătorită cu poliţistul Guraliuc din cadrul IJP Botoşani. Despre acest poliţist, poreclit „Gugoci”, nu se spun lucruri tocmai grozave profesional, motiv pentru care şefii lui l-au pregătit pentru pensionare ca să i se piardă urma.

Facebook Comments

24 de comentarii la „Flămânzi: Gheorghe Lisan, fost învăţător la Şcoala „Ion Bojoi”, a admis ca a fost turnator la securitate!

 • 01/04/2017 la 13:27
  Permalink

  Ne-ati dezamagit domnule Lisan ! Rusine ! Eroii revolutiei din 89 au murit degeaba din moment ce statul roman va asigura o asemenea pensie ! Ati dat cu piciorul in toata munca de o viata ! PACAT !!!!

  Răspunde
  • 01/04/2017 la 18:09
   Permalink

   O LICHEA CARE NU MERITA NICI CEL MAI MIC RESPECT DIN PARTEA SEMENILOR . AR TREBUI MUTAT CU TOATA FAMILIA IN ALTA TARA ! UN TRADATOR DE NEAM !

   Răspunde
  • 01/04/2017 la 18:59
   Permalink

   Din câte știu ,domnul invatator nu a iesit inca la pensie si stau si mă întreb cum a putut ”renumitul” ziarist sa publice informații false ,fără o minimă verificare a bârfelor din coltul străzii.Dacă ar fi adevărat și ar avea cu adevărat asemenea venituri ,la câți informatori au fost în țara asta ,am fi falimentari.Una e să fii informator și alta e să fii ofiter sub acoperire.
   Mulți se grăbesc să arunce cu piatra ,dar eu știu ,domnule învățător , că în anii 80 ,atunci când datorită muncii dumneavoastră noi,cei câțiva aleși ,am fost în Franța , nu se putea altfel.
   Pe cine ati supărat ? Cine se află în spatele acestei denigrări?

   Răspunde
 • 02/04/2017 la 11:09
  Permalink

  Pe Jurnalul de Botosani de saptamana trecuta se relata fraudarea de catre conducerea primariei a vre-o 7 miliarde de lei vechi.Pentru a distrage atentia flamanzenilor aceasta pagina informativa a gasit ca mai de interes este statutul invatatorului Lisan decat frauda comisa de cei ce ne conduc.Cat despre Lisan cred ca nu faptul ca a fost informator deranjeaza ci faptul de ce are o pensie asa mare? cu toate ca nimeni nu a prezentat nici o dovada despre sumele vehiculate.Si ca sa fiu sincer cred ca daca ar fi avut asemenea oferte multe alte persoane ar fi turnat la securitate in schimbul unor sume onorabile sau a unor foloase majore.

  Răspunde
 • 02/04/2017 la 11:43
  Permalink

  Domnule invatator, informator, turnator (ofiter sub acoperire) este foarte interesant ca aveti tupeul sa comentati si sa spuneti ca nu ati depus dosarul de pensie. E posibil sa-l nu fi pus inca pentru activitatea didactica dar pentru cea de tradator a fost vazut cuponul. Asa ca nu va mai ascundeti sub…, “Cu respect un fost elev” .

  Răspunde
  • 03/04/2017 la 07:31
   Permalink

   Omule,ești furios rău! Calmează-te! Dumneata, care ești profund pătruns de principiile democrației ,nu pari a fi capabil să accepți că alti oameni au o altă viziune asupra lucrurilor?!! Ești cumva deținătorul adevărului absolut?Cine te crezi?Ce interese personale sau resentimente te determină să fii atât de înverșunat?
   Un raționament simplu : dacă are o pensie așa de mare, pentru ce a făcut recurs ? Ar exista alternativa să o piardă.Dumneata ai renunța la așa o sumă? De către cine ”a fost văzut cuponul”?Cum poți vedea ceva ce nu există? Se pare că la Flămânzi elementele reale se împletesc cu cele supranaturale…… povestea nu reușea să convingă fără detalii care să incite, care să stârnească invidii ! Susții un basm ,omule!

   Răspunde
 • 02/04/2017 la 14:51
  Permalink

  Acelasi jurnalist a scris si de una si de alta ! Inseamna ca Rotundu minte ! La comanda lui Pitorac …..

  Răspunde
 • 02/04/2017 la 14:51
  Permalink

  Acelasi jurnalist a scris si de una si de alta ! Inseamna ca Rotundu minte ! La comanda lui Pitorac …..

  Răspunde
 • 02/04/2017 la 19:13
  Permalink

  Pentru Toma-Sar parea din punctul sau de vedere ca toate lucrurile se fac la comanda lui Pitorac ca si cand acesta ar fi buricul pamantului. Fiti atenti in primul rand la argumenmte, probe si dupa…, puteti fi si de-al de Toma necredinciosul.

  Răspunde
  • 02/04/2017 la 20:54
   Permalink

   Pentru” Prof .”
   Ai cam lipsit de la scoală! Nu prea știi să folosești cratima ! În prima ta propoziție ai omis-o! Se scrie corect ”s-ar!” părea În plus ,adjectivul ” alde” , însemnând ”specimene de felul” nu se scrie cu blanc!.E grav pentru un ”prof.”Decât să comentezi la adresa altora, mai bine deschide o carte!

   Răspunde
 • 02/04/2017 la 19:19
  Permalink

  Pentru turnator si aparatorii lui, ati auzit de “Sfintii inchisorilor”??? Mii de oameni au suferit in inchisorile comuniste pentru ca au fost cinstiti, au spus adevarul si au luptat pentru el. Unii au fost lichidati tocmai pentru faptul ca nu au fost tradatori.

  Răspunde
  • 03/04/2017 la 06:56
   Permalink

   Te cunosc…… Ești Cațavencu …..Caragiale ar fi mândru de dumneata! Doar că scena era alta!

   Răspunde
 • 04/04/2017 la 08:10
  Permalink

  Transformați miraculos în ”sfinți turnători către presă” ,cei care înainte de Revoluție au strălucit prin absență au identificat o modalitate de a se face auziți.Mișcarea de disidență s-a trezit la viață la noi trei decenii mai târziu , după principiul ” mai bine mai târziu decât niciodată”…
  Pare-se că ,totuși, că ceva funcționează în mica noastră urbe!
  Problemele comunității sunt cu totul altele! Lăsați trecutul!
  Așteptăm articole despre activitatea administrației locale și despre reușitele care să ne schimbe viața în bine!

  Răspunde
  • 04/04/2017 la 18:59
   Permalink

   Nu putem lasa trecutul in pace ….au murit oameni pentru dreptul la o opinie personala….inclusiv cea referitoare la problemele comunitatii…cum ar putea domnul Pitorac sa improaste cu noroi in contracanditatul sau daca altii nu ar fi murit pentru acest drept?!!! Domnul Lisan a lovit fara scrupule in altii , in oricare situatie se afla (probabil stiind numai el si membrii familiei lui ca sunt protejati fata de altii)… acum mi se pare corect sa plateasca pentru tot ceea ce a facut …asa cum platim cu totiii mai devreme sau mai tarziu pentru faptele noastre… nu are niciun alt drept in plus fata de noi , muritorii de rand , de altfel, oameni cinstiti fara pensii pentru TURNATORIE…RUSINE!!! Si cand ma gandesc …ca ai dat lectii de morala atator copii…mi-e scarba, domnule!!!!

   Răspunde
   • 05/04/2017 la 10:14
    Permalink

    Superioritatea morală de care te suspectezi e o iluzie pe care o întreții cu vorbe goale. Nu te interesează principiul ,domnule fost director de școală care îți numeai colegii ” jigodii ” ,ești interesat de aspectele materiale și de cazul concret . Ce te face să crezi că ești mai bun , în condițiile în care te grăbești să judeci folosindu-te neadevăruri și , mai ales, de răutăți ? Ai ales formula linșajului mediatic pentru spectacol . L -ai completat cu MINCIUNI GROSOLANE : mulțimea vrea pâine și circ. Ce nu ai înțeles e că și în politică trebuie păstrată o doză minimă de bun simț …. Nu dai dovadă de superioritate intelectuală și spirituală folosind false argumente un limbaj trivial !
    ȘTII FOARTE BINE că NU EXISTĂ O PENSIE DE TURNĂTOR ! TE NUMERI PRINTRE CEI CARE AU INVENTAT-O ! Insiști asupra foloaselor pentru a genera invidie .Aș putea să folosesc același cuvânt :RUȘINE! Mă abțin …. ești așa de trist în efortul tău de a te face auzit ….

    Răspunde
    • 05/04/2017 la 12:05
     Permalink

     Unde dai si unde crapa?!!! Toti cei care nu sunt in situatia MUlT STIMATULUI TURNATOR sunt de 1000 de ori mai buni macar si pentru faptul ca nu s-au uitat in ochii colegilor , prietenilor, aratandu-se afectuos, respectuos , omenos, iar apoi TURNANDU-I cu tot ceea ce a aflat despre ei. Da, ar trebuie sa iti fie rusine pentru ceea ce ai facut si sa renunti sa arunci cu vorbe urate in cei despre care iti dai cu presupusul ca ar fi comentat ceva la adresa dumitale…Nu esti in postura de a arata cu degetul pe altii sau de a tine lectii de morala. Daca erai diplomat , taceai…si inca ceva; cine se scuza , se acuza….DA, SE IA PENSIE PENTRU ASA CEVA…

     Răspunde
    • 05/04/2017 la 21:31
     Permalink

     ASA-ZISA DANA. DACA MAMA SAU TATAL tau ar fi avut de suferit de pe urma acestor JIGODII TURNATOARE pentru dreptul la ,, LIBERA EXPRIMARE “mai comentai ? MA INDOIESC. Doar daca esti domnul Lisan sau inca un/o turnator pe care inca nu la descoperit societatea. SINGURA RASPLATA PENTRU ACESTI TURNATORI AR FI SA TRAGA SI EI CE AU TRAS IN INTEROGATORIILE SECURITATII PERSOANELE PERSECUTATE POLITIC. HOOOOOOO JIGODIILOR !!!!!!!!!!!!!!!!

     Răspunde
 • 05/04/2017 la 20:36
  Permalink

  Am vazut comentarii pro si contra,am inteles ca dl Lisat a facut singur public faptul ca a fost informator a unor servicii.Am vazut din exprimarile comentatorilor ca-i terorist ,securist,nomenclaturist…de toate.Poate cineva dintre profesorii din Flamanzi sa prezinte un caz ca ar fi suferit din cauza ca a fost turnat de Lisan?Daca nu sunteti niste frustati si invidiosi pentru ca cineva a aruncat informatia cu pensia de 8000lei .Noi romanii am invatat de la conationalii nostri bruneti ca orice venit in plus si degeaba ne creste averea.Unii pentru ceva in plus au latrat in campanie pentru toti primarii sa prinda ceva si au ramas cu latratul.Altii care au prins un scaun in politica latra mereu fara sa faca nimic real pentru cei ce i-au ales iar pentru o paine data unor saraci aduna toata presa sa afle alegatorii.

  Răspunde
 • 05/04/2017 la 21:13
  Permalink

  Da stimate domn. Nu faceam parte dintre profesori in acel moment, insa in momentul in care am refuzat sa fiu membru UTC si sa platesc cotizatia catre partid, tatal meu a fost chemat dupa 2 zile la securitate si a dat cu subsemnatul pentru reactia mea. Daca tot esti atat de bine informat, cine era ,,CEL MAI SUS PUS PE RANG DE PARTID IN 1989 “ pe raza localitatii Flamanzi din sistemul de invatamant pe cale ierarhica, cunoscuta de ,, MAREA PROSTIME “ ? CINE ERA MEREU DOMNUL IN COSTUM NEGRU CARE LA FIECARE SEDINTA A COMITETULUI DE PARTID DIN INVATAMANT la care luau parte si elevii TUNA SI FULGERA? Hai ca m-ai provocat pe aceasta tema si pot sa-ti dau detalii

  Răspunde
  • 06/04/2017 la 10:46
   Permalink

   Și, ca distribuția să fie completă , intră în scenă pozând în victimă a jigodiilor comuniste….. ZOE , denaturând scenariul original…….

   Răspunde
   • 08/04/2017 la 14:47
    Permalink

    Sigur ai fost colega la turnat cu acest personaj marsav daca vad ca-i tot tii partea. Din pacate avem printre noi mai multi magari care si-ar vinde si mama pentru a da bine in fata unor SLUGOI. HOOOOO

    Răspunde
 • 08/04/2017 la 15:08
  Permalink

  Ma uit la voi ,cei care va-ti pierdut in hatiurile infinite ale pangerilor fara de sfarsit si constat cu stupoare ca nu aveti un nume,nu aveti personalitate si nu sunteti capabili sa vi-o asumati .Pentru dvs. tara merge asa cum merge .Nu sunteti capabili sa scoateti capul din nisip nici macar dupa 27 de ani de calomnie obscura timp in care copii vostri nu ridica ochiii din pamant in fat odraslelor lor.In Flamanzi sunt peste 25 de nedeconspirati care au pensii frumusele sau urmeaza sa le primesca.Unii dintre ei sunt vecinii dvs. altii colegii de munca dar ce va pasa ?’?nu-i asa poporul plateste ,sau vor plati cei care inca nu s-au nascut.Va rog fratilor atunci cand comentati scoateti capul din nisip.Fiti cu adevarat responsabili si infruntati-va adversarii cu stima respect si generozitate.Ei au reusit ceea ce voi nu ati foat in stare.De ce sa fiti gelosi fara motiv nu???Daca nu ai un nume esti mai rau ca domnul invatator !!!!!caruia ii dedic aceasta frumoas panflet scris de bietul neica Vadim Tudor.

  PAMFLETUL MITOCANILOR
  Mă piş pe banii voştri, mitocani
  De unde aveţi, mă, atîţia bani?
  Ce aţi muncit? Ce dracu-aţi inventat?
  Şi cîte Premii Nobel aţi luat?
  Din muncă şi din cinste nu se poate
  Să strîngi aşa averi nemăsurate.
  Un om normal nu face în trei vieţi
  Comorile pe care voi le-aveţi.
  Şi-atunci, cum încropiţi grămezi de bani
  În ţara tot mai plină de sărmani?
  E clar că din afaceri necurate
  Pentru că voi furaţi pe deşelate.
  Furaţi la şase mîini, cum are Budha
  Nu ştie nici vecinul, şi nici ruda.
  Ce minte rea aveţi, şi inventivă!
  Furaţi orice, şi grîul din colivă.
  Şi zahărul din ceai, chiar şi acidul
  Din borviz, dacă asta vrea partidul.
  Partidul… Paravan pentru Mafie…
  Ce dreaptă? Care stîngă? Bani să fie!
  Partidele-s o gaşcă interlopă
  Care-a speriat întreaga Europă.
  E plină fiecare puşcărie
  De hoţi ce-au şterpelit o butelie
  Ori două pîini, un cablu, o carcasă
  N-aveau ce da copiilor la masă.
  Iar voi? Întreaga ţară aţi furat-o
  Pe buze tot cu UE şi cu NATO.
  Aţi dat „tainul” la toţi veneticii
  Prostindu-ne cu foc de artificii.
  Paragina-i regină. Jaf total.
  Parc-a trecut războiul mondial.
  Şi ca un animal înfometat
  Aţi stat la pîndă, aţi adulmecat
  Şi colţii i-aţi înfipt în beregată
  Nu aţi avut nici mamă, şi nici tată.
  Iar prada aţi tîrît-o în bîrlog
  Făcînd mişcări de şarpe, sau hîrciog.
  Pămînturi, codrii, şcoli, chiar şi spitale
  Retrocedări vizibil ilegale
  Neruşinaţi şi lacomi aţi furat
  Cu acte false şi complici la stat.
  Invazia lăcustelor e-o glumă
  Faţă de blestemata voastră ciumă.
  Voi n-aveţi idealuri, nici nobleţe
  Doar portofel şi maţe hrăpăreţe.
  Mă uit la voi cu scîrbă şi sictir
  Ce tare mirosiţi a cimitir!
  La cea dintîi revoltă mai nasoală
  Voi veţi fi primii tăvăliţi prin smoală
  Scuipaţi în ochi, la stîlpul infamiei
  Şi azvîrliţi în fundul puşcăriei.
  Aşa că fie-mi, dar, îngăduit
  Să vă dispreţuiesc la infinit.
  Nu sînteţi oameni – sînteţi mărunţiş
  Pe banii voştri şi pe voi: mă piş!
  CORNELIU VADIM TUDOR
  31 decembrie 2013, Bran

  Răspunde
 • 08/04/2017 la 20:28
  Permalink

  Mai este un moralist , care se dă sufletist, înțelegator, bun educator și el iubitor de folclor ……… puțin mai la deal.

  Răspunde
 • 10/04/2017 la 19:56
  Permalink

  Da, este ăla cu gura mare care bîrfește pe toată lumea(guvernanți , colegi etc.) provoacă milă, ….blestemat de soartă. Ce să înveți de la el…… BÎRFA…..? El se crede mare educator…..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *