După ninsori vine iar GERUL. Cum va fi vremea la sfârșit de săptămână!

După valul de ninsori, urmează o vreme deosebit de rece pentru această perioadă în sudul și estul țării, cu maxime de minus 5, minus 6 grade Celsius. Se anunţă temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius, iar frigul nu ne va părăsi până pe 14 februarie.

Vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative, potrivit unei informări meteo publicate azi de ANM.

Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade, mai scăzute sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei.

În cursul zilei de joi (09 februarie) vor mai fi ninsori slabe cantitativ în Moldova, Muntenia și Oltenia, precum și în zonele de munte, iar vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice, spulberând trecător zăpada. Pe arii restrânse în sud-est vor mai fi depuneri de polei, mai anunță ANM.

Joi, valorile termice vor continua să scadă, cu precădere în jumătatea de sud-est a ţării, unde maximele vor fi negative, transmit meteorologii Realitatea TV. Înnorările vor persista, în majoritatea regiunilor, iar precipitaţiile vor fi în diminuare semnificativă şi în restrângere ca arie. Va mai ninge, în general slab, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi la munte, iar în vest şi în centru pe spaţii mici vor mai fi şi ploi sau lapoviţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificri în sud şi sud-est, cu viteze de până la 50-55 km/h, dar şi pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Orientali şi Meridionali, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor avea valori de la -8 grade în Moldova, până la 7 grade izolat în Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei. Izolat, în zonele joase de relief, va fi ceaţă şi chiciură.

La munte, valorile termice vor continua să scadã în masivele sud-estice, iar noaptea vremea va deveni local geroasă. Înnorările vor persista. În cursul zilei va mai ninge, în general slab, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi pe arii restrânse în restul zonei montane. Noaptea, ninsorile vor înceta în toate masivele. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei pe creste, în special ale Carpaţilor Orientali şi Meridionali, spulberând zăpada.

Vineri, valorile termice se vor menține mai coborâte decât cele climatologic specifice perioadei în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de acestea, în timp ce dimineața va fi ger local în sudul, estul și centrul țării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între –8…-7 grade in Moldova, la Suceava si Botosani și 7 grade în nord-vest, la Satu Mare si Baia Mare. În zonele joase de relief vor fi condiții de ceață asociată cu chiciură și fulguieli. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și în deltă.

Sâmbătă în sudul și în estul țării vor fi înnorări, în general, persistente și pe arii restrânse va fulgui. În zonele joase de relief, mai ales dimineața, izolat va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură. O vreme deosebit de rece pentru această perioadă în sudul și estul țării, iar în rest, vor fi apropiate de mediile multianuale. Astfel, maximele vor fi cuprinse între –6…-5 grade în multe localitati din regiunile extracarpatice, la Suceava si Buzau și 5 grade la Satu Mare.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *