Drumul Botoșani – Târgu-Frumos NU este inclus în bugetul de stat pe 2017

La numai două luni după ce botoșănenilor li s-a promis din nou în campania electorală modernizarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos, nefinanțarea acestui obiectiv a devenit certitudine.

Guvernul nu l-a inclus în buget, parlamentarii au respins amendamentul

Vitală pentru dezvoltarea județului, reabilitarea acestei șosele nu a fost inclusă în proiectul bugetului de stat adoptat de Guvern și trimis la Parlament spre aprobare, ceea ce face practic imposibilă realizarea lucrării în acest an.
Ba mai mult, majoritatea social-democrată din comisia de transporturi a Camerei Deputaților a respins un amendament comun depus de senatorul Costel Șoptică și deputatul Cristian Achiței. Aceștia au cerut alocarea a măcar 10 milioane de lei pentru demararea investiției și efectuarea unei părți a acesteia în 2017.

”Starea precară a acestui drum face aproape imposibilă circulația automobilelor, aspect care pun în pericol siguranța circulației pe drumurile publice. Reprezintă o prioritate, mai ales că drumul face legătura între județele Botoșani și Iași”.

Amendament la proiectul legii bugetului de stat.

Cei doi parlamentari au solicitat ca drumul să fie inclus în bugetul Ministerului Transporturilor.
Guvernul PSD întoarce spatele Botoșaniului după ce a obținut aici unul dintre cele mai bune scoruri electorale din țară

Refuzul categoric al Guvernului și al parlamentarilor PSD – ALDE, care dețin majoritatea în Legislativ, de a finanța drumul Botoșani – Târgu-Frumos vine în după ce PSD a obținut la Botoșani al șaselea cel mai bun scor din țară la alegerile parlamentare. Astfel, după ce Botoșaniul a primit doar un post de subsecretar de stat, acum i se refuză și cea mai importantă investiție.
Parlamentarii PSD Botoșani sunt ocupați să le spună botoșănenilor că-s manipulați și n-au habar de ce protestează

Și aceasta în condițiile în care PSD Botoșani are cel mai mare număr de parlamentari din 2004, iar partidul se află la guvernare. Nici unul dintre cei șapte senatori și deputați nu au trimis vreun comunicat prin care să anunțe că Executivul și Parlamentul au exclus amintita șosea de la finanțare, majritatea fiind prea preocupați să transmită că botoșănenii și românii care protestează de patru zile sunt manipulați și că acest Guvern a făcut o mulțime de lucruri bune pentru țară.
www.botosaneanul.ro/

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *