„Cutia milei”, o nouă metodă de escrocherie! Nu vă lăsați înșelați de aceste anunțuri

Escrocii se dovedesc tot mai inventivi, iar ultima găselniță a acestora sunt „cutiile milei”. Polițiștii locali au demontat de pe stâlpii din Brașov, câteva așa-zise cutii ale milei, care nu dețin nicio aprobare în vederea amplasării pe domeniul public, acestea făcându-i pe trecători să doneze bani pentru diferite cauze false.

Oamenii legii au ridicat până acum patru astfel de recipienți montați ilegal în zonele aglomerate din Brașov. În două dintre cutii s-au găsit bani, cu siguranță donați de persoane milostive ce au fost astfel, păcălite. Suma de peste 50 de lei descoperită în două dintre minicontainere a fost predată, pe bază de proces verbal, Direcției Fiscale Brașov.

„Strângere de fonduri pentru cei șapte copii din Iași fără mamă” sau “Strângere de fonduri pentru patru copii fără parinți din Iași” – sunt doar două dintre mesajele inscripționate pe cutii, scrie presa locală.

De menționat este faptul că, obiectele sunt fie din plastic, fie din metal, învelite în folie neagră ori vopsite în această culoare, iar aplicate pe ele, pentru colectarea banilor, sunt apeluri la ajutor umanitar. Prin aceste mesaje sunt prezentate cazuri, ce par a fi reale și chiar este specificat și un cont bancar.

Facebook Comments

Un comentariu la „„Cutia milei”, o nouă metodă de escrocherie! Nu vă lăsați înșelați de aceste anunțuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *