Avertizare meteo: Se face tot mai frig și va ninge, nu doar la munte!

Prima saptamana de dupa Paste va fi marcata de temperaturi neobisnuit de scazute, insotite de precipitatii bogate, inclusiv sub forma de lapovita si ninsoare.

Dupa o prima zi morocanoasa si rece, marti, temperaturile vor mai creste putin, dar vor ramane sub mediile climatologice specifice perioadei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9-10 grade pe litoral si 16-17 grade in Oltenia si in Transilvania. Cerul va fi temporar noros si va ploua, mai ales catre seara, in regiunile vestice si sudice, local in nord-vest si centru si izolat in rest.

La munte precipitatiile vor fi si sub forma de ninsoare, iar vantul va avea intensificari temporare in regiunile estice si sud-estice.

De miercuri, insa, vremea se va raci accentuat si va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada. In Transilvania, maximele nu vor trece de 4 grade, in timp ce in Lunca Dunarii abia vor ajunge la 15 grade, fiind mult sub media climatologica a perioadei.

Vremea inchisa si rece este rezultatul unui val de frig care se abate asupra tarii noastre, potrivit Realitatea TV.

De asemenea, va ploua pe arii relativ extinse, iar la munte vor predomina ninsorile. Ninsori si lapovita vor fi nu doar in zona de munte, ci si spre seara, in Maramures, Transilvania, Moldova si in zonele deluroase.

Local, cantitatile de apa pot fi insemnate. Vantul va prezenta intensificari temporare, in majoritatea regiunilor, in special in sud si sud-est, iar pe crestele montane, va sufla tare.

Joi va fi in continuare frig, insa se vor semnala si cantitati insemnate de ploaie. De vineri se mai incalzeste putin, insa temperaturile raman sub media climatologica specifica acestei perioade.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *