Atenție șoferi! Camerele video pentru roviniete vor fi folosite pentru amendarea vitezomanilor

Poliţia Română a demarat un parteneriat cu Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere prin care va obţine acces la camerele de supraveghere folosite pentru verificarea rovinietelor. Conform parteneriatului camerele de supraveghere vor fi folosite de poliţişti pe post de radar fix.

Cum va funcţiona noul sistem de radare fixe
În zonele de interes pentru Poliţia Română vor fi montaţi în asfalt senzori corelaţi cu camerele de supraveghere. Aceşti senzori măsoară viteza cu care o maşină parcurge o anumită distanţă. La înregistrarea unei depăşiri a vitezei legale camera va surprinde momentul. Următorul pas constă în primirea amenzii acasă prin intermediul Poştei.

Unde sunt amplasate camerele de supraveghere
Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța în 2015 că numărul camerelor video care depistează șoferii fără rovinietă a crescut la 74. La solicitarea avocatnet.ro CNAIR a trimis o listă cu amplasarea camerelor fixe care reflectă situaţia din anul 2015.

CLICK AICI pentru a vedea lista cu cele 74 de camere fixe pentru verificarea rovinietei

Aşa cum spuneam mai sus nu toate aceste camere vor fi folosite şi pe post de radar fix. Deocamdată Poliţia Română a hotărât să demaraze acest proiect pe autostrada A2 unde vor fi folosite cel puţin patru camere din infrastructura CNAIR.

„O să avem cel puţin patru camere într-un proiect pilot pe autostrada A2. Au fost identificate o serie de deficienţe se lucrează la corectarea lor şi ne dorim chiar dacă nu se va modifică legislaţia să începem să aplicăm sancţiuni”, a declarat într-o conferinţă de presă Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere.

Când vor începe să funcţioneze
După montarea senzorilor necesari pentru măsurarea corespunzătoare a vitezei de deplasare şi stabilirea camerelor fixe care vor funcţiona şi pe post de radar se va trece la procedurile de control. Primele amenzi vor ajunge în cutiile poştale la începutul anului viitor. Dacă sistemul va funcţiona în parametrii optimi reţeaua de radare fixe bazată pe camerele CNAIR se va extinde la nivel naţional.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *