Atenție la căpușe: Două cazuri de boala Lyme au fost confirmate

Doi argeseni au fost diagnosticati cu boala Lyme anul acesta, autoritatile din judet primind, marti, rezultatele de laborator care confirma prezenta bolii pentru al doilea pacient.

De la inceputul anului, in judetul Arges au existat cinci suspiciuni de boala Lyme, in doua cazuri analizele au confirmat boala, in al treilea caz aceasta a fost infirmata, iar pentru alti doi bolnavi rezultatele nu sunt gata.

Potrivit directoarei Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, primul pacient a fost diagnosticat cu Lyme in judetul Arges saptamana trecuta, fiind vorba despre un adolescent in varsta de 16 ani, dintr-o zona rurala.

Specialistii in domeniul sanatatii publice recomanda populatiei o serie de masuri pentru preventia imbolnavirii cu Lyme. Astfel, potrivit unui comunicat al DSP Arges, se recomanda ca dupa desfasurarea unor activitati in aer liber in zonele in care pot trai capuse sa fie verificata prezenta acestora pe haine si pe corp, acordand o atentie deosebita axilelor, zonei inghinale, picioarelor, ombilicului, gatului si capului.

Medicii atrag atentia ca la copii capusele sunt adesea gasite pe cap, la nivelul liniei parului si, intrucat sunt foarte mici, pot fi usor trecute cu vederea.

Muscatura de capusa arata, de obicei, ca un mic pistrui inchis la culoare, cu o crusta ce nu poate fi indepartata de pe piele. De obicei, nu doare. Totusi, capusa ar trebui sa fie indepartata cat mai curand posibil pentru a minimiza riscul de infectie, precizeaza sursa citata.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *