Anunt important pentru soferii din Botosani

SC Eltrans SA, societatea Consiliului Local care gestionează parcările, a anunțat oficial că începând cu data de

3 septembrie va fi reintrodus vechiul sistem.
Adică se va pune în aplicare Regulamentul de gestionare a parcărilor dotate cu parcometre.

Iată-le pe cele unde, dacă vă veți lăsa mașina, va trebui să plătiți:

– Bazar 1 (în fața bazarului)
– Bazar 2 (în fața magazinului Piticot)
– Piața Mare (Comaliment)
– BRD
– Xandor
– Banca Transilvaniei
– Primărie
– Nord Proiect (Biblioteca Județeană)
– Altex (fostul magazin Botoșani)
– Romarta
– Tribunal.

Iată și tarifele practicate, cu mențiunea că TVA este inclus:

– 1,5 lei pentru o oră;
– 10 lei pentru o zi;
– 100 lei abonament pentru o lună.

Marea noutate o reprezintă introducerea și a sistemului de plată prin SMS, acolo unde prețul este de 0,35 euro + TVA pentru o oră.

În toate parcările menționate sistemul cu plată va funcționa de luni până vineri în intervalul orar 8:00 – 18:00.

Reintroducerea acestuia va însemna și revenirea după aproximativ cinci ani la blocarea mașinilor parcate fără achitarea tarifelor menționate.

Cu pași mici și timizi, municipiul Botoșani încearcă să intre în rândurile orașelor care deja și-au însușit conceptul de „smart cities”.

Sosirea toamnei la Botoșani înseamnă implementarea regulamentului de parcări din oraș, ceea ce înseamnă că angajații Eltrans vor trece la blocări de roți și ridicări de autoturisme parcate neregulamentar.

Iar parcările publice nu vor mai fi gratuite, șoferii având două variante de plată, cea clasică folosind monede la parcometre și metoda prin SMS.

„Concomitent cu plata parcării prin metoda pe care botoșănenii o cunosc la parcometru, va demara și plata prin SMS pe care Eltransul a agreat-o cu compania Piconet prin aplicația TPark, aplicație care va permite conducătorilor auto să efectueze plata prin SMS sau prin aplicație, care va avea atașat un card bancar. Numărul la care va putea fi trimis un SMS pentru efectuarea plății este 7420, este un număr scurt unde se va trimite un cod care reprezintă numărul mașinii”.
Tariful va fi de 0,35 euro plus TVA. La plata prin aplicație cu cardul bancar, va fi aplicat tariful stabilit prin Hotărâre de Consiliu Local, adică 1,5 lei pe oră.

Botoșănenii care vor plăti prin SMS vor primi un mesaj de confirmare al plății care va suna cam așa:

”Ați parcat mașina BT 01 ABC, ca exemplu, pentru o oră în Botoșani. Plata expiră la data de, ora de. Această variantă de a trimite SMS este valabilă pentru toate rețelele de telefonie mobilă. Îmi doresc ca până la 1 septembrie să fie implementată toată această acțiune pentru a funcționa parcările cu plată”,
La partea de verificare a plății parcărilor, angajații Eltrans vor căuta tichetul din bordul mașinii. Acolo unde nu există, posibil ca șoferul să fi achitat prin SMS.

Cu o simplă scanare a numărului de înmatriculare se pot afla detaliile plății.

„Există și posibilitatea verificării foarte rapide a celor care au plătit prin SMS, prin utilizarea unui soft specific cu OCR (Optical Character Recognition), pe dispozitivele celor de la Eltrans care scanează numărul de înmatriculare în timp real dacă s-a efectuat sau nu s-a efectuat plata”,

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *