Ai putea să fii amendat drastic dacă nu distrugi buruiana asta din curtea ta!

Orice persoană care are un teren în România ar putea fi obligată să ia măsuri pentru a distruge ambrozia, o buruiană ce crește de obicei pe marginea drumurilor, pe ogoare sau pe terenurile lăsate în paragină, potrivit unui proiect de lege aflat la Senat în consultare publică. În caz contrar, amenda ar urma să ajungă până la 10.000 de lei pentru cetățeni și până la 50.000 de lei pentru firme, dar doar după sancționarea inițială cu un avertisment scris.

Concret, documentul prevede că „proprietarii sau deținătorii de terenuri au obligația să desfășoare lucrări de combatere și distrugere a buruienii Ambrosia artemisiifolia (ambrozia) pentru evitarea răspândirii și instalării vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane și extravilane”.

În acest sens, persoanele fizice și firmele vor trebui să desfășoare, cel puțin o dată pe an, în special în perioada înfloririi ambroziei, activități precum cosirea, smulgerea sau erbicidarea acesteia. Dacă această obligație va fi neglijată, autoritățile vor da mai întâi o sancțiune sub formă de avertisment scris. Apoi, ignorarea avertismentului va putea duce la aplicarea unei amenzi între 1.500 și 10.000 de lei, în cazul cetățenilor, sau între 10.000 și 50.000 de lei, în cazul firmelor, scrie avocatnet.ro.

Facebook Comments

Un comentariu la „Ai putea să fii amendat drastic dacă nu distrugi buruiana asta din curtea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *