Aglomeraţie infernală la permise şi paşapoarte

În condiţiile în care toate serviciile de permise şi paşapoarte din ţară sunt asaltate de oameni, Ministerul de Interne refuză în continuare să ia măsuri eficiente pentru descongestionare. Singurele noutăţi din domeniu vin să combată corupţia, filmarea probei de traseu fiind una dintre acestea.

Deşi au fost trase numeroase semnale de alarmă în acest sens la nivel central, mai ales în ce priveşte lipsa de personal de la serviciile de permise, înmatriculări şi paşapoarte, Ministerul de Interne este, în continuare, fără reacţie.

La Serviciul de Permise Auto sunt cel puţin trei ani de când fostul şi actualul şef al structurii au făcut demersuri pentru a solicita suplimentări de personal. În afară de apostrofări venite de la conducerea ministerului pentru insistenţele comisarului şef Dănuţ Ciubotaru, s-a reuşit doar transferul unui ofiţer de la o altă structură poliţienească.

Concursul desfăşurat în acest an pentru încă un post s-a soldat doar cu avansarea unui angajat contractual în gradul de agent de poliţie.

Potrivit lui Marian Ciornea, actualul şef al serviciului de permise, montarea şi demontarea sistemului pentru filmarea probei de traseu pentru viitorii şoferi presupune câteva minute în plus la fiecare persoană examinată, reducând şi mai mult numărul celor testaţi într-o zi.

Măsura nu îi încântă foarte mult nici pe candidaţi, unii invocând că aşa sunt mai timoraţi la proba practică, dar măsura a fost susţinută de cei care cred că în acest fel examenul va fi obiectiv, iar rezultatele ar trebui să se vadă şi în creşterea siguranţei în trafic.

De partea cealaltă, Serviciul de Paşapoarte are trei posturi vacante şi blocate, cei câţiva angajaţi ai structurii trebuind să gestioneze circa 150 de persoane pe zi care au nevoie de un anumit tip de paşaport.

Eforturile făcute de poliţiştii de aici sunt mai mult decât consistente, munca din spatele ghişeelor făcându-se după orele de program şi în zilele de sâmbătă şi duminică.

http://www.monitorulbt.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *