Adevărul șocant pe care serialul Suleyman Magnificul nu l-a dezvăluit niciodată publicului

Serialul turcesc „Suleyman Magnificul” este îndrăgit și de publicul nostru. Toată lumea a urmărit cu sufletul la gură cum se derulează relația dintre Sultan și legendara Roksolana. Dar puțini au știut acest lucru:

Acestă producție ambițioasă se bazează pe evenimente reale, ce au avut loc pe teritoriul Imperiului Otoman în sec. XVI. Din această cauză ea poate fi considerată una istorică. Cu toate acestea există și aici o mulțime de gafe, pe care nu le poți trece cu vederea.

10 cele mai clare greșeli ale filmului „Suleyman Magnificul”:

1. În serial Roksolana ajunge în harem când Suleyman era deja Sultan. În realitate ea venise când Suleyman era doar shehzade – moștenitorul tronului.

2. Rochiile chic ale eroinelor din film, nicidecum nu corespund epocii. În perioada Imperiului Otoman femeile din palat nu purtau decolteu deschis. Personajele feminine își împrumută una alteia bijuteriile, în realitate era imposibil acest lucru.

3. La fel și interiorul Palatului nu corespunde epocii. În perioada domniei lui Suleyman perdelele erau drepte. Pe când în film sunt prezente draperii, ciucuri, dantelă. La fel nu existau nici mese – aici însă sunt prezente aproape în fiecare cameră.

4. Multe gafe au fost făcute și în scenele în care Sultanului îi era servită masa. În realitate, în timpul mesei acesta era înconjurat de mulți servitori. De asemenea era o ordine strictă în modul de servire a preparatelor. În film au decis să reducă numărul servitorilor și toate preparatele erau aduse odată.

5. Conform filmului Imperiul Otoman deținea o flotă imensă. În realitate însă flota era de două ori mai mică. Toate deciziile statului Sultanul le lua din camera secretă.

6. În film Suleyman acorda atenție mai multor femei din harem. Din această cauză Hurem era nevoită să lupte cu adversarele sale. În viața reală Sultanul era credincios iubitei sale și nu era interesat de alte femei.

7. Valide, mama Sultanului, în realitate a murit mult mai târziu decât a avut loc acest eveniment în film. Istoricii presupun că ea ar fi fost otrăvită de Hurem. Încă o gafă ne demonstrează că nu s-au inspirat corect creatorii serialului. Chiar din primele serii Valide vorbea cu Nastea în rusă, pe când aceasta, Valide, nu cunoștea limba rusă.

8. Titlul de „haseki” – Sultanul l-a inventat pentru iubita sa soție Hurem. În film putem observa că și Mahidevran poartă acest titlu.

9. Prințesa Isabella, care a ajuns în robia turcilor, de fapt îi putea fi bunică Sultanului. Ea era bunica lui Charles V, inamicul Sultanului. Producătorii filmului au ales în schimb o tânără actriță să-i joace rolul.

10. Suleyman împreună cu Hurem au avut mai mulți copii decât se prezintă în film. Unii moștenitori au murit fiind prunci. Sursa: realitatea.net

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *