Abonamentele rutiere, decontate integral pentru unii elevi

Elevii care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier.

Dacă fac naveta pentru a merge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri, elevii pot să ceară decontarea în întregime a abonamentelor de transport rutier, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 69/2016.

Încă de anul trecut, Executivul a prevăzut și o plafonare a tarifelor pe care transportatorii pot să le practice pentru aceste abonamente.

Prevederile se regăsesc în Hotărârea Guvernului nr. 863/2016, însă tarifele impuse sunt valabile doar până la 1 septembrie 2017. Ca să împiedice expirarea acestora, Ministerul Educației Naționale a pus recent în dezbatere un proiect care stabilește că tarifele maxime se vor aplica până la 1 septembrie 2019.

Facebook Comments

Un comentariu la „Abonamentele rutiere, decontate integral pentru unii elevi

  • 25/08/2017 la 21:39
    Permalink

    Aseara am vazut la televizor un reportaj cu blocurile din Flaminzi, cit de oraseni sint si conditiile in care stau.Au fost fimate blocurile si reporterul , a spus ca stau fara apa fara caldura si ca traiesc ca SALBATICII.Asa este…. conditiile de la blocuri sint jalnice. Dar sa vezi ce domni si doamne ies din ele……..care nu fac nimic pentru ei si numai se pling … poate le pica ceva de sus. Nu se va schimba nimic in viitor…… la fel veti ramine … neglijati.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *